A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nagymaros Szent István Napi Borünnep

08. 18. - 08. 19.

Nagymaros, Béla király sétány, Fő térBORKÓSTOLÁS FÖLDÖN ÉS VIZEN! Nagy Feró és a Beatrice, Midlife Crisis koncert, tűzijáték a Dunán, 11 borvidék több mint 20 borászata

 

Nagymaros Szent István Napi Borünnep

 

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep, a Fő tér alsó részén, a csodálatos panorámájú Béla király sétányon a Duna partján épül fel a Borutca. 11 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat mindössze 50 kilométerre Budapesttől.

 

Nagymaros Szent István Napi Borünnep

 

A kétnapos rendezvényen színpadra lép Nagy Feró és a Beatrice, a Volt Fesztiválról is ismert Midlife Crisis zenekar, továbbá operett, musical, rock és blues, jazz zene várja az idelátogatókat.  Augusztus 19-én 16.00 órakor hajókirándulás a Teleki Villány borkóstolójával(jegyek online KonczHelga@gmail.com, elővételben a nagymarosi művelődési házban vásárolhatók, limitált számban a helyszínen). Este a dunai tűzijátékot követően utcabállal zárul a mulatság, úgy gondoljuk mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. Nyitva tartás: 18-án 10.00-01.00, 19-én 10.30-01.00.


Idén először 0. „Bemelegítő” nappal is várjuk a hosszú hétvégére érkezőket, a mely délelőtt Termelői Piaccal kezdődik és este a Sigil Galériában skót-ír zenét játszó Dagda koncerttel-táncházzal zárul.

 


 
Még szélesebb a kínálat a borok területén, pezsgő, gyöngyöző bor, fehér-, rosé-, vörösbor és díjnyertes gyümölcsborok is várják látogatóinkat.
 
A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.
 
A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatnak a városba, az utolsó vonat éjfélkor indul vissza Budapestre, így nem kell sorsot húzni ki vezessen. Mivel két hajó kikötőnk is van, akár motorcsónakkal is érkezhetnek.
   
Természetesen ínycsiklandozó ételeket is kínálunk a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy borkorcsolyáról.
 
Látogatóink szavazhatnak, hogy melyik bor nyerje el vörös, illetve fehér bor kategóriában a "Rendezvény bora"címet. 
 
Résztvevő pincészetek: Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Jekl  Pincészet Villány), Teleki Pincészet (Villány), Sápi Gyümölcsborok, Lunczer Pálinkaház, Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Sanzon Tokaj,  Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Lingvay Pincészet Vác, Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány), Dóka Éva pincészet (Zala), René’s Wine Heaven (Mátra), Bor-Piac (Sebestyén Pincészet Szekszárd, Sauska Pincészet), Abasári Olaszrizling Borbarátok Köre 9 pincészet boraival.
 
A Szent István Napi Borünnep idén a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület által benyújtott "Rendezvénylánc" pályázat eredményeképpen - további 5 település rendezvényével közösen – állami támogatásban részesül. A rendezvénysorozat célja a hagyományőrzés elősegítése a településeken és térségeiben, valamint a térségek gasztronómiai, turisztikai értékeinek bemutatása, megismertetése.
  
A program változtatás jogát fenntartjuk! 
A rendezvény látogatása díjtalan! 
Az esemény kutyabarát!
   
A rendezvény szervezői:
 
Nagymaros Városi Könyvtár és Művelődési Ház és 
a Nagymarosi Borbarátok Köre 
Fő támogató: Nagymaros Város Önkormányzat


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!