Pannonhalmi Borvacsora Szent Márton tiszteletére
Pannonhalma, Viator étterem
A Pannonhalmi Főapátság pincészete november 7. és 14. szombatokon Szent Márton, a monostor védőszentjének tiszteletére különleges borvacsorát rendez a VIATOR Apátsági Étteremben, amelyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
A Pannonhalmi Főapátság pincészete november 7. és 14. szombatokon Szent Márton, a monostor védőszentjének tiszteletére különleges borvacsorát rendez a VIATOR Apátsági Étteremben, amelyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
A patrónus ünnepét körülvevő hétvégékre időzített esemény érdekessége, hogy – az idei újbor kóstolásával bevezetve – a pincészet kínálatának kiemelkedő tételei mellett a több esztendőnyi kihagyás után ismét elkészült Prior rizlingválogatás és az Infusio vörös csúcsbor legújabb évjárata is terítékre kerül.
A 19.00 órakor kezdődő programon a rendhagyó borsort az első időpontban Liptai Zsolt, a pincészet borásza, a következő szombaton pedig Korsós Tamás, a borászat kereskedelmi asszisztense kommentálja, míg az italokra hangolt fogásokból álló ínyenc vacsoramenüt Gyurik Gábor, az étterem séfje készíti el gondosan válogatott alapanyagokból.
MENÜ ÉS BOROK
Libatepertő és szarvasgombás libazsír
Pannonhalmi St. Martinus 2020
Libamáj „au torchon” erdei áfonyával és bodzával
Pannonhalmi Prior fehér 2019
Ludaskása árpagyöngyből szójás libaszívvel
Pannonhalmi Hemina fehér 2019
Zúzapörkölt hagymákkal és ropogós csicsókával
Pannonhalmi Hemina vörös 2018
Libamell füstölt céklával, malátaropogóssal és velőmártással
Pannonhalmi Pinot Noir 2018
Göngyölt libacomb káposztatextúrákkal és juhtúrós nudlival
Pannonhalmi Infusio 2018
Gesztenyés kávémousse kakaóbab-ropogóssal
Bencés Gyógynövénylikőr
Vis Vitalis bencés ásványvíz
A menü ára 16.950,- Ft/fő, amely tartalmazza az ételekhez társított borok s likőr kóstolónyi mennyiségét, illetve Vis Vitalis bencés ásványviz korlátlan fogyasztását is.
Asztalfoglalást a szervezők az etterem@viator.co.hu címen vagy nyitvatartási időben a +36-96/570-200 telefonszámon fogadnak.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!