Portói mesterkurzus
Budapest, Borkollégium
A portói egy erősített bor, amely a Douro felső folyása mentén található szőlőültetvényekről származik és a likőrborok családjába tartozik.
Születésének története egyedi: a borhoz brandyt adnak, amelynek eredménye egy 20% alkohol tartalmú nedű. Századokkal ezelőtt azért volt szükség erre az újításra, mert a portugál hajósok sok időt töltöttek a tengeren, viszont sokszor előfordult, hogy a hajóutakra vitt bor megromlott, így egy hirtelen ötlettől vezérelve brandyvel emelték a bor alkoholtartalmát, így kerülve el a nemkívánatos beecetesedést.
Részletek és jelentkezés ITT.
A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke.
Előadó: Kielmayer Kristian
Borsor
- Graham's Six Grapes Reserve Port (Ruby)
- Graham's Late Bottled Vintage 2012
- Graham's Tawny Port 20 years old
- Graham's White Port (extra dry)
- Graham's Vintage Port 1994
- Graham's Vintage Port 2011
- Nieport Tawny Port 10 years old
- Quinta das Carvalhas Reserva Tawny
- Quinta do Noval Ruby Port
- Royal Oporto White
- Royal Oporto Colheita 2000
- Royal Oporto Colheita 1976
- Sandeman Port Imperial Reserve (Tawny)
- Sandeman Tawny Port 20 years old
Időpont: 2018. október 30. 18:00-21:30
Ár: 19.900 Ft/fő/alkalom
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!