A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Sajt- és borkóstoló tanfolyam

04. 25.

Budapest, Borkollégium



Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.

 

Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.

 

Tematika

 

Mi is az a sajt? 
Délelőtt (9.00 – 13.00)

a sajt eredete
elterjedtsége a világban
alapanyagai

eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
feldolgozásának módja szerint
érlelése szerint
ízvilága szerint

az alapvető sajt típusok

 
Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal

 

 
Délután (14.00 – 18.00)

szereti-e a sajt a bort?
nagy klasszikusok
ki is az a sajt sommelier?
Tokaj mindent visz?

 
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt és 6 bor párosítás


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!