Sajt- és borkóstoló tanfolyam
Budapest, Borkollégium
Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.
Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.
Tematika
Mi is az a sajt?
Délelőtt (9.00 – 13.00)
a sajt eredete
elterjedtsége a világban
alapanyagai
eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
feldolgozásának módja szerint
érlelése szerint
ízvilága szerint
az alapvető sajt típusok
Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal
Délután (14.00 – 18.00)
szereti-e a sajt a bort?
nagy klasszikusok
ki is az a sajt sommelier?
Tokaj mindent visz?
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt és 6 bor párosítás
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!