Sauska Borest az Émile-ben
Budapest, Émile Étterem
Az Émile vendégei az elsők között kóstolhatják meg a most bemutatott 2011-es Sauska Cuvée 5-öt, mely sokak szerint a 2009-es Decanter World Wine Awards 2013 - International Trophy - győztes párjának méltó (ha nem azt túlszárnyaló) folytatása. A 2009-es és 2011-es évjáratokat egymás mellett prezentálják.
A Cuvée 5-ök előtt a 2011-es és 2012-es Tokaji 105-ösökben is elmélyedhetnek, valamint egy néha polgárpukkasztónak ható Tokaji (nem villányi) Pinot Noir is bemutatásra kerül.
Az estét meglepetés degestif-vel zárják.
A borokhoz a menüt Kövér Gergely chef és Jóvér Ferenc sous-chef álmodta meg, míg a 6 puttonyos aszúhoz a desszertet László Tamás cukrászvezető kreálta.
Az estén a Sauska világról, de elsősorban a borokról Sauska Krisztián és Pohl Péter mesél.
MENÜ
Welcome: Sauska Pezsgő Extra Brut és Extra Brut Rosé, Tokaj
Sajtos és magvas stangli a Gerbeaud pékségből
Amuse bouche
Langusztafarok, mandula, alma
Cuvée 105, Tokaj, 2012
Szent Jakab kagyló, chicharrón és zeller
Cuvée 105, Tokaj, 2011
Galamb, lilakáposzta és tonkabab
Pinot Noir, Tokaj, 2011
Szarvas, szarvasgomba, gesztenye, cikória és csicsóka
Cuvée 5, Villány 2009 és 2011 - a két évjárat egymás mellett bemutatva
Dió, körte, csokoládé
6 puttonyos Aszú, Tokaj, 2003
Digestif: Meglepetés
Dátum: 2015. november 18. szerda
Időpont: 19 óra
Ár: 34 900 Ft, mely tartalmazza az étel – és borsort, az ásványvízfogyasztást, kávét, 27% Áfa-t és 14% szervízdíjat
Dress-code: semi-formal
Asztalfoglalását az emile@emile.hu e-mail címen vagy a +36 30 585 0602 telefonszámon várják.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!