A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szilvanap és Kemencésnap

08. 23. - 09. 10.

, , 2011. augusztus 27. és szeptember 9-10. - Noszvaj



Noszvaj község eseményeit az év jeles napjaihoz, illetve ünnepnapokhoz kötjük, célunk a hagyományőrzés, nagy hangsúlyt fektetünk a régi ízek megismertetésére, ezért szinte minden programunkon kemencében sült finomságokkal várjuk vendégeinket.Legjelentősebb eseményünk a Szilvanap valamint a Noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja.

 

Szilvanap – 2011. augusztus 27.

A Szilvanap alkalmával a lekvárfőzés rejtelmeibe vezetjük be vendégeinket, akik az üstök mellé állhatnak és hagyományos kézi kavarással próbálhatják ki, milyen fáradtságos munkával készül a finom noszvaji szilvalekvár. Közben néptáncosok és népzenészek szórakoztatják a vendégeket és a lekvárfőzőket, gyermekek részére kézműves foglalkozást szervezünk, a Gazdaház két kemencéjében szilvalekváros süteményeket készítünk (bukta, mocskos tészta), természetesen lehetőség van borkóstolásra is. A Gazdaház udvarán helyi és környékbeli kézművesek kínálják portékáikat, akad, aki bemutatót is tart. Megrendezzük a szilvával, szilvalekvárral készült sütemények versenyét is.

A nap végén az elkészült szilvalekvárból vásárolhatnak is vendégeink, külön erre az alkalomra készített szilkékben.

Noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja – 2011. szeptember 9/10

Programok

Péntek 18.00-tól

-    Bortúra a Szomolyai és Jókai úti pincesoron, ennek keretén belül az érdeklődők 10-12 pincét járhatnak sorba, a túra ideje alatt népzenészek működnek közre. A túrához szükséges borospoharakat és borjegyet 17.00-tól lehet megvásárolni, és ezzel lehet az egyes pincéknél bort kóstolni.

Szombat:

-         kora reggeltől: kemencében készíthető ételek versenyének kezdete (a megmérettetésben részt vevő csapatok elfoglalják azt a portát, ahol a kemencét a rendelkezésükre bocsátották, s megkezdődik a sütés-főzés), a kóstolójegyeket 10.00 órától árusítják a csapatok.

-         10.00-tól 15.00-ig: Tájjellegű sütemények (szilvalekváros bukta, túrós batyu, darázsfészek) készítése és kóstolója a Gazdaházban

-         10.00-tól a rendezvény végéig: szőlő- és mustkóstoltatás, kézművesek kirakodóvására a de la Motte kastély előtt felállított sátrakban

-         10.00-tól egész nap játszóház az óvoda udvarán

-         11.00-tól bábelőadás az óvodában

-         12.00-től 14.00-ig: a zsűri körbejárja a versenyben lévő csapatok portáit, majd a vendégek is kóstolhatnak az elkészült ételekből

-         13.30-tól Borlopózó verseny a de la Motte kastély előtt

-         15.00-tól: szórakoztató műsorok a de la Motte kastély előtt felállított szabadtéri színpadon

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!