Színház és borkóstoló
, Budapest, Pinceszínház
Zenés bűnügyi komédia két részben Bánsági Ildikó, Egri Márta, Ambrus Asma és Hirtling István előadásában. Jó Arcok Jó Borok borbemutató és akciós borvásár! A bemutatott borokat 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni a helyszínen. A hal egészséges és könnyű étel, aki szereti, nem is unja meg. Így vannak ezzel a Heckendorf lányok is. Az is köztudott, hogy semmilyen más étel nem kívánja úgy a bort, mint ez a jószág... meg Heckendorfék Klementinája. Ám a hal és a bor is gyanús lehet, ha egy zenés bűnügyi előadás része.
A Pinceszínház november 16-i Hal négyesben című előadásából mindenre választ kapnak, utána pedig jöhet a borozás! A Jó Arcok Jó Borok borbemutatón kiderül, hogy milyen hal mellé milyen bor illik, s értelmet nyer a fent említett latin mondás is.
A szekszárdi Bodri Pincészet négy borát kínálja ezen az estén. A könnyed fehér cuvéet, amely egy jó halvacsora utáni beszélgetés kellemes kiegészítője, a savanyú és a keserédes ügyes kombinációja. A Rozi rozét, amely csalfán édes és gyümölcsösen friss, a siller civilist, melynek kerek ízét a kadarka és a kékfrankos kombinációja biztosítja és a kadarkát, amelyet tölgyfahordóban érleltek. Jó étvágyat, kellemes borozgatást!
Bodri Szekszárdi Fehér Civilis QV:
"Ezt a könnyed fehér cuvéenket is a jó beszélgetések mellé szánjuk: a Civilis kerek, telt, finom savú házasítás, melynek gerincét az olaszrizling alkotja, az ő keserédes érintése uralja az ízképet. A Civilis szó azt jelenti, hogy polgári, közösségi, nyájas. Ilyen ez a tartalmas fehérbor, melyet 10-12 fokra hűtve hideg zöldséges és tojásos előételekhez, húsleves után, borjúból készült fogásokhoz, valamint fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlok."
Bodri Szekszárdi ROZI Rozé, 2014:
"Ez a rozé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát. Fogyasztását 6-8 C fokon friss gyümölcsök, saláták mellé télen-nyáron egyaránt ajánlom."
Bodri Szekszárdi Siller Civilis QV:
"Borunk klasszikus siller technológiával készült, Kadarka és Kékfrankos fajták gazdagítják. Egyedülálló piros szín, érett eperre emlékeztető intenzív gyümölcs illat, nagyon kerek, és harmonikus ízvilág a jellemzője. Fogyasztását 10-12 °C fokon a gasztronómia széles skáláján ajánlom. A teljesség igénye nélkül néhány étel, mint a magyaros paprikás ételek, sültek, friss gyümölcsök, sajtok és saláták méltó kísérője lehet."
Bodri Szekszárdi Kadarka:
"Szekszárd három kiemelkedő dűlőjéből szüretelt, magas mustfokú alapanyagból készítjük. Hagyományos és az új erjesztés technológia ötvözésével, rövid kis tölgyfa hordós érleléssel válik a bor a régi Kadarka hagyományainak követőjévé. Készítésekor nem volt cél a nagy test, erős tanninszín elérése, sokkal inkább a borvidékre jellemzőbb illatos, jól iható, kellemes Kadarkára törekedtünk. Fogyasztását 14 C fokon ajánlom halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz."
JEGYÁR BORKÓSTOLÓVAL EGYÜTT: 4.000,- Ft
JEGYFOGLALÁS ÉS SZEMÉLYES VÁSÁRLÁS:
Pinceszínház Jegypénztár - 1093 Budapest, Török Pál u. 3. (a Kálvin térnél)
Nyitva tartás: hétfő-péntek 14.00-18.00 és előadások előtt egy órával
Telefon: +36 (1) 218-0116, e-mail: jegy@pinceszinhaz.hu
Szabadtér Jegyiroda - 1065 Budapest, Nagymező u. 68.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óráig
Telefon: +36 (1) 301-0147, e-mail: szervezes@pinceszinhaz.hu
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!