A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bonvino - szálloda Badacsonyban borra hangolva

Interjú Gallai Renátával

2013-08-26 | Tóth Adrienn


A borkultúra épülése szempontjából alapvető fontosságúnak tartott borturizmushoz nemcsak pincészetek, hanem a borvidékeken egyéb szolgáltatók is szükségesek. Az éttermek mellett pedig a legnagyobb jelentősége a szálláshelyeknek van. A Badacsonyban található Bonvino kétéves fennállásával és a helyi borászokkal való szoros kapcsolattartással bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélnek, amikor borhotelként aposztrofálják magukat. A részletekről Gallai Renáta értékesítési és marketingigazgatót kérdeztük.


 

A Bonvino 2011-ben nyitott, idén júniusban voltunk kétévesek. Itt a Balaton partján azonban van jelentősége annak, hogy nem csak egy szezon idején aktív szállodát akartunk létrehozni, fontos volt nekünk, hogy minden olajozottan működjön egész éven keresztül.

Borhotelként fogalmazzátok meg magatokat. Miben jelenik ez meg?

A szálloda belsőépítészetétől a borkínálatunkon keresztül a programjainkig több módon visszatér a boros tematika. Kiindulásképpen rögtön azt mondanám el, hogy negyvenkilenc szobánk két típusba sorolható.

A rusztikus szobák az oxidatív, fahordós érlelést szimbolizálják, míg a modern szobák a reduktív eljárást oly módon, hogy az acéltartályok szürkesége megjelenik a falakon is. A folyosókon rajnai palackok a lámpaburák, az épületben több helyen megfigyelhető nyers betonfelület pedig a Badacsony bazalttalaját jeleníti meg.

Milyen programokkal készültök a borkedvelőknek?

Nálunk minden a borkultúráról szól. Rendszeresen tartunk boros esteket, amelyeken egy pincészet mutatkozik be, vagy más tematikát állítunk a középpontba. A korábban zajló Rizling vakáció jegyében például erre a fajtára kihegyezett borsort állítottunk össze. Több borászat képviselője is személyesen megjelent, és Liszkay Mihály zongoraestje szolgáltatta a zenei hátteret.

Bonvino - szálloda Badacsonyban borra hangolva

A nyár folyamán hetente háromszor tartunk térítésmentes túrát a vendégeinknek, és ezzel a gyakorlattal télen sem szakítunk, persze akkor inkább a heti egy alkalom a jellemző. Ezen séták gyalog vagy évszaktól függően biciklin is végigjárhatók, és mindegyiknek része egy pincelátogatás.

Vannak egyéb lehetőségek is?

Számtalan mód nyílik a kikapcsolódásra. Mi Badacsonyban mint régióban gondolkodunk, ezért vezet utunk a káptalantóti piacra, de segítünk vízi túrák, hajós és vitorlás programok szervezésében is.

A szálloda wellness szolgáltatásokkal is a vendégek rendelkezésére áll, a pihenést szauna, jakuzzi, medence és gőzfürdő szolgálja. Ezt a részleget úgy alakítottuk ki, hogy jól felszerelt legyen, és kiegészítő programként felüdülést nyújtson azok számára, akik fel akarják fedezni a környéket.

Hogy áll össze a borkínálat?

Abszolút a helyi borokon van a hangsúly. Körülbelül 100-120 tétellel dolgozunk, amelyek többsége a térségből: a Balaton-felvidékről, Badacsonyból származnak. Ezt egészítjük ki néhány, a Badacsony borrégióban nem megtalálható klasszikus vörösborral. A pincészetek tekintetében a sokszínűséget tartjuk fontosnak.

Borainkból nem csak étkezés mellé lehet fogyasztani, hiszen működtetünk egy külön borbárt, ahova az itt lakó vendégeinken túl mindenki mást is várunk. A belső helyiség mellett egy terasz is rendelkezdésre áll, ahol alkalmanként élő zene szól. Ha valaki nem akar a hosszú listáról maga választani, azok számára összeállítottunk sorokat, valamint vannak aktuális ajánlataink is.

Mit tudhatunk az étlapról?

Igyekszünk minél több helyi alapanyagot felhasználni. Ennek érdekében a mangalicát és a szürkemarhát helyi állományból vásároljuk, és gondot fordítunk a balatoni halakra, például a harcsára. A konkrét fogások kapcsán is törekszünk arra, hogy az étlapunkon helyi jellegzetességeket vonultassunk fel. Ami még különleges, hogy nyáron a hétvégékre bevezettük a pezsgős reggeliket, bízunk abba, hogy ez még több gourmet vendéget csalogat majd ide. Szeptembertől minden csomagajánlatnál „badacsonyi üdvözletképp” három tételes vezetett borkóstolóval kedveskedünk a vendégeknek.

Bonvino - szálloda Badacsonyban borra hangolva

Hol helyezitek el magatokat a hazai szállodák között?

Bár nagy jelentőséget tulajdonítunk a konyhának, de nem hajtunk Michelin-csillagra. A célunk az, hogy elfogadható áron jó minőséget nyújtsunk azoknak, akik érdeklődnek a borok és a gasztronómia világa iránt. Büféasztalunk van, de azon igyekszünk a lehető legmagasabb minőséget felvonultatni. És persze kérés esetén külön borvacsoramenüt állítunk össze. A Badacsony Bor7 alatt minden héten megkóstolhatták a vendégek a badacsonyi harcsaderelyét,  az új badacsonyi ételt.

Milyen eseményekre készültök még az elkövetkező hónapokban?

Nyáron több fiatal feltörekvő zenész lépett fel a Borbár teraszán, és augusztus végén a nyarat egySzabó Balázs-koncerttel zárjuk, mely keretein belül Laposa-borest lesz. A szüreti időszakban szombatonként táncház keretein belül próbálhatják ki vendégeink a néptánctudásukat, valamint vasárnap délelőtt vitorláson csodálhatják meg a Badacsonyt a tó közepéről.

Szeptembertől heti három alkalommal a szüretre kiélezett bortúrákon vehetnek részt a nálunk megszállók. Októberben pedig szeretnénk egy kerékpáros bortúrát, mely teljesítménytúra lenne, ennek programja épp kidolgozás alatt áll. Télen – szervezéstől függően – boriskolát, szakmai képzéseket tervezünk a borkultúrára nyitott vendégeinknek.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!