A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

10 milliárd forintra pályázhatnak a borászatok

Decembertől lehet beadni a kérelmeket

2018-09-05 | Vinoport


10 milliárd forintra pályázhatnak a borászatok

A Széchenyi 2020 program keretében megjelent pályázat elsősorban az energiahatékonyság növelését, a régiók fejlesztését és a munkáltatást célzó kezdeményezéseket támogatja.


„Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” címmel (felhívás kódszáma: VP3-4.2.1-4.2.2-18) pályázatot hirdettek, amelyben összesen 10 milliárd forintot címeztek „Borászati üzemek fejlesztésére”.

 


A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2018. szeptember 10. napjáig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.


 

Ebből 8 milliárd forintot az elsődleges termelők versenyképességének javítására fordítanának, 1 milliárd forintot új kisvállalkozások alapítására illetve munkahelyteremtésre, további 1 milliárdot pedig az erőforrás-hatékonyság előmozdítására és az energiahatékonyság fokozására.

 

A kiírás szerint cél a borászati üzemek fejlesztése, borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése, építéssel járó fejlesztési beruházások.

 

A támogatható tevékenységek:

Nem használható viszont a támogatás erőgépek, üzemen kívüli anyagmozgatás gépeinek (pl. teherautó) beszerzésére, illetve a gönci hordónál (136 liter) kisebb űrtartalmú fahordó vásárlására.

 

 

Az elbírálásnál nagy súllyal szerepel, ha a beruházás energiaszükségletének 30 százalékát megújuló forrásból fogják biztosítani, illetve ha legalább 30 százalékos energiahatékonyság-javulást érnek el vele; ha a fejlesztés a világörökségi vagy fejlesztendő térségben történik; ha kevesebb, mint 10 millió forint támogatásból teremtődik új munkahely.

 

A megpályázható összeg maximum 200 millió forint. A támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 10. napjától 2020. december 9. napjáig van lehetőség. A projekt megvalósítására 24 hónap áll rendelkezére, a fenntartási kötelezettség öt év.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!