Beszámoló az Etyeki Kezes-Lábosról
2007-10-01 | Tóth Adrienn
Függetlenül attól, hogy esküvőt, futóversenyt, vagy slow food fesztivált szerveztek a múlt hétvégére, olyan, mintha a rendezvény felelősei a kivételesen jó időjárás érdekében lepaktáltak volna valakivel.
Az ötödik etyeki Kezes-Lábos Fesztiválra idén is több tízezren voltak kíváncsiak. Az esemény szombat reggel tíz órakor egy lábos felvonulással vette kezdetét, amelyet Szőke András és Badár Sándor vezetett. A gyermeklelkű humoristák nagy csinnadratta kíséretében népviseletbe öltözött gyermekek és zengő lábosok sorait vezették végig a falun.
Slow food fesztiválként különös hangsúly volt az autentikus ételek megjelenésén, így lehetett többek között kecskesajtot vagy beregi szilvalekvárt kóstolni. A fesztivál kiállítójának Bagi Istvánt választották, aki etyeki gezemice lángost készített, a legkiválóbb biokiállítónak pedig Radnai Róbert lett, aki házi sajtkülönlegességekkel kápráztatta el az ínyenceket.
Etyekről lévén szó mi sem természetesebb, mint hogy borokat is lehetett kóstolni. A két napos fesztivál alatt be sem zárták a pincekapukat, ahol a helyi borászok mellett más borvidékről érkezett borászok borait is kóstolgathatták, akik nem autóval érkeztek.
Ha addig nem, akkor találkozunk újra májusban a VI. Pincefesztiválon!
Winelovers borok az olvasás mellé

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!