A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Beszámoló az Etyeki Kezes-Lábosról

2007-10-01 | Tóth Adrienn


Beszámoló az Etyeki Kezes-Lábosról

Függetlenül attól, hogy esküvőt, futóversenyt, vagy slow food fesztivált szerveztek a múlt hétvégére, olyan, mintha a rendezvény felelősei a kivételesen jó időjárás érdekében lepaktáltak volna valakivel.


Az ötödik etyeki Kezes-Lábos Fesztiválra idén is több tízezren voltak kíváncsiak. Az esemény szombat reggel tíz órakor egy lábos felvonulással vette kezdetét, amelyet Szőke András és Badár Sándor vezetett. A gyermeklelkű humoristák nagy csinnadratta kíséretében népviseletbe öltözött gyermekek és zengő lábosok sorait vezették végig a falun.
Slow food fesztiválként különös hangsúly volt az autentikus ételek megjelenésén, így lehetett többek között kecskesajtot vagy beregi szilvalekvárt kóstolni. A fesztivál kiállítójának Bagi Istvánt választották, aki etyeki gezemice lángost készített, a legkiválóbb biokiállítónak pedig Radnai Róbert lett, aki házi sajtkülönlegességekkel kápráztatta el az ínyenceket.
Etyekről lévén szó mi sem természetesebb, mint hogy borokat is lehetett kóstolni. A két napos fesztivál alatt be sem zárták a pincekapukat, ahol a helyi borászok mellett más borvidékről érkezett borászok borait is kóstolgathatták, akik nem autóval érkeztek.

Ha addig nem, akkor találkozunk újra májusban a VI. Pincefesztiválon!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!