A pincészet borbemutatása
Töppedt, részben aszúsodott szőlőből préseltük a mustot, egy éjszakás áztatás után. Az egyes fajtákat együtt dolgoztuk fel. Az erjesztés 2 és 3 éves tölgyfa hordókban történt spontán módon. Az erjesztést fejtés, majd további 1 hónapos érlelés követte szintén hordóban. Palackba 2012 áprilisában került.
Érlelési információkTölgyfahordós erjesztés és egyhónapos tölgyfahordós érlelés. Két év palackos érlelés a piacra kerülés előtt. |
Pinceidő3-5 év |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Paulay Borház bemutatása
A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.