A pincészet borbemutatása
Az alapanyag a tokaji Verebes dűlő szőlje. A terület keleti fekvésű, talaja 10-15 m vastag lösz. Széljárta, szellős ültetvény. Térállása és művelésmódja részben 80x80 cm bakművelés, részben teraszos, alacsony kordonos művelés. A szüret október végén történt. Zúzást és bogyózást követően 2-3 órás áztatás után préseltek, majd ülepítés után erjesztésre hordóba fejtették a mustot. Az erjedés spontán történt, a hideg pince miatt májusban fejeződött be. Ez alatt az idő alatt a bor seprőn volt.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés; palackozva 2013 augusztusában. |
Pinceidő4-5 év |
Paulay Borház bemutatása
A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.