A pincészet borbemutatása
Az alapanyag a tokaji Verebes dűlő szőlője. A terület keleti fekvésű, talaja 10-15 m vastag lösz, alatta riolitos-andezites vulkáni törmelékkőzet. Széljárta, szellős ültetvény. Művelésmódja teraszos, alacsony kordon művelés. A szüret október közepén történt. Zúzást és bogyózást követően préseltek, majd ülepítés után erjesztésre hordóba fejtették a mustot. Az erjedés spontán történt, a hideg pince miatt május végén fejeződött be. Ez alatt az idő alatt a bor seprőn volt.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés 7 hónap használt 3,5 hl-es hordóban. Palackozva 2014 augusztusában. |
Pinceidő3 év |
Paulay Borház bemutatása
A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.