A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Hárslevelű

Paulay Borház Tokaji Hárslevelű 2013

Véleményünk szerint

Mélyebb szalmasárga színt visel magán a poharunkban lévő bor. Az illat intenzíven mutatja sárgadinnyét, őszibarackot, birset idéző jegyeit, amelyeket fűszeresség kísér. Kóstoláskor azt érezzük, hogy a kompozíciónak a savak adnak irányt, a stabilitásról pedig a közepes felső szegmensébe sorolható, koncentrációt megjelenítő test és alkoholtartalom gondoskodik. A gazdag, gyümölcsös ízvilág az illathoz hasonló érett jegyeket vonultat fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  400
 • Ár

  2500
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Az alapanyag a tokaji Verebes dűlő szőlője. A terület keleti fekvésű, talaja 10-15 m vastag lösz, alatta riolitos-andezites vulkáni törmelékkőzet. Széljárta, szellős ültetvény. Művelésmódja teraszos, alacsony kordon művelés. A szüret október közepén történt. Zúzást és bogyózást követően préseltek, majd ülepítés után erjesztésre hordóba fejtették a mustot. Az erjedés spontán történt, a hideg pince miatt május végén fejeződött be. Ez alatt az idő alatt a bor seprőn volt.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 7 hónap használt 3,5 hl-es hordóban. Palackozva 2014 augusztusában.

Pinceidő

3 év

Paulay Borház bemutatása

A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!