A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Eldőlt, melyek a legjobb friss csopaki borok

8-ból 5 kapott Csopaki Kódex védjegyet

2015-10-15 | Vinoport


Eldőlt, melyek a legjobb friss csopaki borok

Október 12-én Csopakon a szakértők zárt ajtók mögött kóstolták meg a Csopaki Kódex szabályai szerint termelt 2014-es dűlőborokat, sőt, a korábbi évjáratú dűlőborokat is.


A Csopaki Kódex rendszere a 2012-es évjárattól kezdve ellenőriz területeket és minősít a védett csopaki dűlőkből származó olaszrizling borokat. Az idei a harmadik teljesített évjárat. A 8-10 tagból álló termelői közösség az ország legszigorúbb független szabályrendszere szerint műveli regisztrált területeit és készíti az onnan származó dűlőszelektált borait.

 

A Csopaki Kódexről a Vinoport Borlexikonban, valamint a csopaki.hu oldalon tudhat meg többet.

 

 

Összesen 29 dűlős olaszrizling került terítékre, melyből 8 friss tétel versengett a Csopaki Kódex védjegyért.

A bírálat eredményeként végül 5 friss tétel szerezte meg a védjegyoltalmat. A korábbi évjáratú dűlős Csopakik közül két tétel megosztva kapta a legmagasabb pontszámú boroknak járó Terroir Champion díjat.

Friss védjegyes borok:
Terroir Champion díj 2015

A friss borok bírálatával együtt zajló termőhelyi mustra célja a korábbi évjáratú dűlőborok fejlődésének követése, és az így szerzett tapasztalatok a jövő évjárataiba való beépítése.

Csopaki Rizling Ünnep

A Mustrán résztvevő borokból sokat megkóstolhat, aki október 17-én részt vesz a Csopaki Rizling Ünnepen. Itt egyébként nem csak a boroknak és a hedonizmusnak (este jazz buli Füreden) jut szerep, hiszen hagyományosan a program része a Guden szentmise, amely az ország legrégebbi egyházi szőlőbirtokának adományozójára emlékezik. 

 

Csopaki Rizling Ünnep helyszínek:

 

Rendezvény infó: https://www.facebook.com/events/1494167504244919/

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!