A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ez a legjobb cuvée-k titka

Malatinszky Csaba házasítani tanít

2015-11-13 | Vinoport


Ez a legjobb cuvée-k titka

Malatinszky Csaba egy egyedi mesterkurzussal készül a Nagy Bordói Kóstolóra. A legnagyobb titkot már most elárulta, de november 21-én a gyakorlatban is tesztelhetjük, mennyire nehéz harmonikus cuvée-t készíteni.


 

Malatinszky Csaba egy egyedi mesterkurzussal készül a Nagy Bordói Kóstolóra. Jövő szombaton, a Corinthia Hotelben délután háromtól vörösborokat házasíthatunk a villányi borász segítségével, így elkészül majd egy, a résztvevők által megalkotott és egy, a borász szájízének megfelelő blend. Ilyen még nem volt! Ennek kapcsán megkérdeztük a borászt:

Mi a vörösborok házasításának titka?

"Az összeállítások célja, hogy olyan egyedi harmóniát hozzunk létre, amelyet az egyes fajták külön-külön nem hordoznak" mondta Malatinszky Csaba. Az ő bevált módszere, hogy először "megálmodja az ideát", kitalálja, hogy milyen ízképet és aromavilágot szeretne megjeleníteni. Hogy egy lehetséges házasításról gondolkodhasson, ahhoz persze ismernie kell a szőlőfajtákat és a saját területeinek adottságait, sőt azt is, hogy hogyan hatnak ezek egymásra.

Mi jelentheti ezek után a kihívást? Hát az évjáratok.

Főleg azok, amelyeken eltérő ütemben érnek be a szőlők. "Itt különösen nagy szerepe van annak a képességnek, hogy előre tudjuk magunkban vetíteni a majdani bor fejlődésének sajátosságait" – mondta a borász.

 

 

A mesterkurzus résztvevői a 2015-ös hordómintákból állíthatnak össze házasítást – így az idei évjáratra is lehet majd következtetni. 3 fajtabor, 2 házasítás, 2 régi évjárat és óriási élmények várhatók!

 

Borsor:

Jelentkezés a bordoblend.hu/mesterkurzusok oldalon.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!