A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Felhívás: már lehet küldeni a borokat az idei Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor tesztre

Menetrend és egyéb fontos tudnivalók a megújuló versenyről

2020-04-22 | Vinoport


Felhívás: már lehet küldeni a borokat az idei Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor tesztre

A szervezők mostantól július 3-ig várják a nevezéseket a 2020-as Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazin tesztjére. További részletek a cikkben.


A tervek szerint júliusban kerül megrendezésre Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor teszt, az ennek alapján elkészülő kiadványt pedig 2020. szeptember 17-én vehetik kézbe a borbarátok és a szakmai képviselői.

 

 

A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig segítse abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat meghatározzák.

 

Éppen ezért a mögé felsorakozó, idén is kizárólag nemzetközi borakadémikusokból és a Borkollégium oktatóiból álló szakmai zsűri a legrangosabb borversenyeken jó helyezést elért magyar borok közül választja ki a 100 legjobbat. A legszélesebb merítés érdekében a 2019. július 1. után lezajlott mértékadó hazai és nemzetközi borversenyek kerülnek a zsűritagok elé.

 

Az alábbi lista tartalmazza a mérvadónak tekintett, ezért eredetileg számításba vett összes borversenyt. (Természetesen jelen helyzetben nem biztos, hogy mind rendben lezajlik kerül, de cikk további részében látható lesz, hogy részben éppen ezért más módokon is be lehet kerülni a Winelovers 100 tesztre.)

 

Felhívás: már lehet küldeni a borokat az idei Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor tesztre

 

Ahogy már megszokhattuk, a borversenyeken szerzett érmek mellett a szervezők által felkért, elismert szakemberek ajánlásával is jogot lehet szerezni a részvételre. Mindez azért fontos, mert így olyan termelők és borok is esélyt kaptak a megmérettetésre (és egyben visszajelzést is), ami a borversenyeken nem indulnak, mégis a legjobbak között lehet a helyük.

 

A rendkívüli helyzet miatt idén a Winelovers 100 borverseny szervezői mérlegelik a lehetőséget, hogy amennyiben sok borverseny elmarad, akkor az eredményei alapján a tavalyi teszten részvételre jogosult és bort is küldött mintegy másfél száz borászatot is „meghívják” a megmérettetésre.

 

További beküldési feltételek:

További információkért és a nevezéshez szükséges dokumentumokért az érdeklődők a teszt koordinátorát, Fejes Olivér Kálmánt kereshetik az oliver.fejes@winelovers.hu e-mail címen.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!