A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Feljutni a csúcsra: októbertől irány a badacsonyi Gasztrohegy!

Tematikus programok a hűvösebb hónapokban

2018-06-28 | Vinoport


Feljutni a csúcsra: októbertől irány a badacsonyi Gasztrohegy!

Bár még csak most indul el igazán a nyári szezon a Balatonnál, a helyi vendéglátósok már készülnek az őszi-téli időszakra.


Tavaly nyolc vendéglátóhely úgy döntött, hogy télen is nyitva tart és  „Badacsony nyitva” néven elindította közös programsorozatát. A kezdeményezés kedvező fogadtatásán felbuzdulva két további étteremmel karöltve októbertől elindítják a Gasztrohegy programot, amelynek célja, hogy a kiváló borkínálat és az egyre színesebb programok mellé kimagasló gasztronómiai élményt is kínáljanak. Így októbertől április végéig minden hónap egy hétvégéjén tematikus gasztro programokkal, a badacsonyi borokhoz legjobban illő hagyományos és kreatív különlegességekkel várják a vendégeket. 

 

A Gasztrohegy koncepció alapötlete, hogy a vendégek nemcsak egy helyen leülve kaphatnak 5-6 fogásos különleges menüt, hanem akár 5-6 különböző vendéglátóhely kifejezetten a borokhoz megálmodott különleges ételeit is végigkóstolhatják – mindezt úgy, hogy eközben szinte észrevétlenül feljutnak a hegyre, minden ízében meghódítotva azt. A vendéglátóhelyek ugyanazon a hegyre vezető útvonalon találhatók, így nem kell különösebben keresgélni, hogy hol legyen a következő állomása az ínyenc túrának.

 

 

A gasztrotúrázókat minden hónap egyik hétvégén tematikus, alaposan átgondolt és egymáshoz jól illeszkedő ajánlatokkal várja a Gasztrohegy. Aki inkább nem válogatna, az akár pontról pontra követi az adott hétvégére megfogalmazott ajánlásokat és biztos lehet abban, hogy nem éri csalódás. A lazább kereteket kedvelők szabadon választva több helyre betérhetnek és mindenhol kapank egy kézzelfogható napi ajánlatot.

 

Kardos Gábor, a Gasztrohegy program ötletgazdája elmondta: "Szeretnénk itthon első ízben meghonosítani valamit, ami a baszk pincho-kultúrában alap: 

a borokhoz kínált falatkák náluk egyfajta közösségi programot is jelentenek, az emberek bárról bárra járnak kötetlenül kóstolgatva és közben akár különböző társaságok is találkozhatnak. Egyáltalán nem veszik rossz néven, ha spontán módon megszólítják egymást az emberek és az étel-bor párosításoktól kezdve bármiről lazán beszélgetnek. Itthon a legjobb fesztiválokon, például Kapolcson tapasztalhatunk hasonlót, de mi nem fesztivál műfajban gondolkodunk a Gasztrohegy esetében. San Sebastian sem egy fesztivál miatt vált a világ legsikeresebb gasztro desztinációjává, hanem sokkal inkább a régió kreatitivása és hangulata, illetve nem kis részben a pincho bárok miatt. Ugyanakkor a gasztro ötletekben sem a baszk pincho-receptek lemásolására törekszünk, inkább műfaját tekintve, az étkezés és borozás kulturális mintájaként lehet referencia a baszk pincho, illetve azáltal, hogy a falatkánál nagyobb, de egytálételnél kisebb formátumú ételkínálatot nyújt. Magukat az ételeket alapvetően helyi alapanyagokból és saját kreációként, vagy hagyományos helyi receptúrák alapján szeretnénk megalkotni.

 

Feljutni a csúcsra: októbertől irány a badacsonyi Gasztrohegy!

 

Ahogy a Gasztrohegy házigazdái is egy baráti közösségként tekintenek egymásra és ebben a közösségi hangulatban, ezzel a közösségteremtő atmoszférával várják a vendégeket, örülnénk, ha ez inspiráló lenne mindenkire, aki a programokon részt vesz. A népszerű turista helyeken sokszor kicsit idegenkedve tekintenek egymásra a vendégek – mi szeretnénk inkább olyan barátságosan mediterrán hangulattal várni mindenkit, ami a baszk pincho-bárokra jellemző. Legyen a Gasztrohegy ebben is kicsit más mint amit megszoktunk."

 

A havi egy gasztro hétvége tematikája alapvetően a szezonalitásra és az annak épp leginkább megfelelő regionális alapanyagokra épül majd. A Gasztrohegy programot közösen megálmodó badacsonyi csapat hónapról hónapra mindig jobbat szeretnek adni, egymást is inspirálva a gasztronómiai kreativitásban. A Badacsonyba látogatók – baráti társaságok, párok, családok vagy cégek – pedig meggyőződhetnek arról, hogy a Balaton nem csak a nyári napsütésben nyújt feledhetetlen élményeket.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!