A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Fontos borversenyek, amikre már lehet nevezni

Hazai és nemzetközi megmérettetések a listában

2021-04-17 | Vinoport


Fontos borversenyek, amikre már lehet nevezni

Körkép információkkal az elkövetkezendő időszak boros versenyeiről, amik érdekelhetik a magyar pincészeteket.


Winelovers 100 borverseny (Magyarország)

 

Idén szeptember 2-án jelenik meg a 100 legjobb magyar bort bemutató Winelovers 100 magazin, amelynek munkálatai tulajdonképpen máris elkezdődtek, sőt, a legelső palackok már meg is érkeztek a versenyre! A legfontosabb újdonság, hogy idén már bármelyik magyar borral lehet nevezni! Egyetlen feltétel, hogy az adott bor a kereskedelemben forgalmazott tétel legyen, ebben a kiszerelésben, címkével ellátva kell beküldeni versenyre. További lényeges újdonság, hogy az idei évtől bevezetésre kerülnek a Winelovers Medalok, amiket a kategóriagyőztes borokra lehet majd rendelni. A borokat ebben az évben is kizárólag nemzetközi borakadémikusokból, borszakírókból, elismert sommelierek-ből és a Borkollégium oktatóiból álló szakmai zsűri bírálja.

 

A borok beküldési határideje: 2021. június 11. 16.00 óra!

További információ: Fejes Olivér Kálmán, +36 70 628 6072, oliver.fejes @winelovers.hu

 

 

VINUM World of Rosé 2021 (Németország)

 

A rozéborok már régen túl kinőtték a „divatos” kategóriát, harmadik színként teljes jogú tagjai a borvilágnak. Németországban például minden 10. palack bort így készítenek, van ahol ez az arány még magasabb. A World of Rosé 2021 is ennek megfelelő gonddal kerül megrendezésre, rangos zsűri 3 napon át keresi az év legjobb rozéit. Összesen 7 kategóriában díjazzák a győzteseket, ezen kívül kiosztják a „Best buy” és a „Az év rozé borászata” különdíj is. Bármely országból lehet nevezni évjárattól függetlenül minden tétellel, ami legalább 500 palackos mennyiségben forgalomba került. A kóstolás természetesen vakon történik.

 

Jelentkezési határidő: 2021. május 7. (a boroknak legkésőbb május 12-ig meg kell érkezniük a szervezőkhöz).

További információk és jelentkezés: https://www.vinum.eu/de/events/awards/worldofrose/registration/ (angol nyelvű)

 

Les Mondial Des Vins Blancs, Strasbourg 2021 (Franciaország)

 

Az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) által támogatott francia fehérboros versenyre 5 kontinensről, több mint 1000 minta szokott érkezni minden évben. Idén a szervezők döntése értelmében a verseny kiemelten foglalkozik a Tokaji borvidékkel. Elnyerhető díjak: aranyérem, ezüstérem, VINOFED trófea a legjobb száraz borért, a Zsűri nagydíja

 

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 10. (a boroknak legkésőbb szeptember 10-ig meg kell érkezniük a szervezőkhöz).

További információk és jelentkezés:

https://www.mondial-vins-blancs.com/

 

The Rosé Competition

 

Az amerikai kontinens egyik, ha nem a legnagyobb rozé versenye a floridai The Rosé Competition. A nevezési díj (a postaköltségen felül) 68 dollár, a résztvevőknek nevezésenként 4 palackot kell küldeniük. Az egyik palackot a hagyományoknak megfelelően a verseny alapítása óta jótékony célra ajánlják fel a szervezők.

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 5.

További információk és jelentkezés: https://www.americanfinewinecompetition.org/the-competitions-1/the-roseMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!