A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Határon túli borász is van a 2018-as Év Bortermelője jelöltek között

Ki következik Szőke Mátyás után?

2018-11-07 | Vinoport


Határon túli borász is van a 2018-as Év Bortermelője jelöltek között

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Év Bortermelője díj 5 döntősének nevét. A listán több érdekesség is található.


Immár 28. alkalommal adja át a Magyar Bor Akadémia az Év Bortermelője díjat. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően első körben a felkért borászok, borszakírók, szakértők, oktatók, étteremvezetők, sommelier-k és chefek mindegyike jelölhetett 3-3 termelőt a címre. Idén mintegy 300-an éltek a lehetőséggel, az ő összesített szavazataik alapján a legtöbb jelölést kapott borászok mellett az Év Bortermelője díj korábbi győztesei közösen is megneveztek egy személyt, aki mindenképpen bekerült a végső győzelemre esélyesek közé.

 


A második, utolsó körbe így az alábbi 5 borász került: Balla Gáza (Arad-hegyaljai borvidék), Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Jásdi István (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék).

 

Érdekesség, hogy a díj 28 éves történetében először van határon túli történelmi borvidékről borász a jelöltek között. Az öt jelöltből hármat a Balatoni borrégió ad, illetve örömteli, hogy egy korábbi Év Bortermelője (az azóta elhunyt Figula Mihály) fia is ismét a díj jelöltjei közé került!

 

A verseny szabályzata alapján az öt jelölt közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2018-as Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét, egyéni, titkos szavazással. A jelöltek a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen mutatkoznak be személyesen és boraikkal november 22-én, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. 2017-ben Szőke Mátyás mátrai borász kapta meg a kitüntetést, róla készített portrénk itt olvasható.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!