A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Így jártunk a huszadik Etyeki Pikniken

Izomlázat kaptunk és csintát

2017-09-04 | Vinoport


Így jártunk a huszadik Etyeki Pikniken

Etyek nem csak a borról és pezsgőről szól és ezt tökéletesen bizonyította a hétvégén immár huszadszor megrendezett Etyeki Piknik. Megismerkedtünk a virtuális országjárás lenyűgöző látványvilágával is.


A jubileumi alkalomra szépen felújított környezetben készültek a helyiek, akik egész hétvégén lesték az idelátogatók kívánságait. Kevésbé volt kegyes az időjárás, amely szombat délután kiadós esőt hozott, vasárnap pedig hűvösebb időt és felhőket. Ez némi átszervezéssel járt, Pátkai Rozináék például vasárnap végül a Rókusfalvy Birtok védelmet nyújtó fedele alatt adtak tüzes bossa nova koncertet. Terv szerint zajlott ugyanitt viszont

szombaton és vasárnap a Piknik Borkollégium, vagyis a Borkollégium kihelyezett borkurzusa,

ahol Sánta Zoltán és Mészáros Gabriella vezető oktatók tartottak rövid előadást és borkóstolót a szép számú közönség előtt. A tanulni vágyóknak a Rókusfalvy Birtokon „Szőlős bortúra” várta, bepillantást engedve a szőlőtermesztés és borkészítés műhelytitkaiba.    

 

 

A Piknik egyik érdekessége volt a Magyar Turisztikai Ügynökség sátra, ahol virtuális országjárásra hívták a látogatókat. A különleges túra a Balaton Sound, a VOLT és a Sziget Fesztivál rendezvényein is nagy siker volt, több ezer ember próbálta ki a virtuális valóság szemüveget és járta körbe segítségével Magyarországot.  A virtuális országjárásokon olyan helyszíneket nézhettünk meg lenyűgözően élethű látvánnyal, mint például a Hegyestű a Balaton-felvidéken, a Megyer-hegyi tengerszem, az egerszalóki sódomb, vagy a tapolcai tavasbarlang. Mivel az országjárás még folytatódik, csak ajánlani tudjuk a szemüveg kipróbálását.

 

A Gasztrosétányon érdemes volt végigsétálni és alaposan körülnézni, mert a borok és pezsgők mellett igazi gasztronómiai különlegességekben is részünk lehetett: érlelt sonkák, kakashere pörkölt, libatepertő, csalánleves, házi sütemények, különleges szörpök és lekvárok, kézműves csokoládé, nyárson forgó malac kellették magukat – a sor korántsem teljes, ennél lényegeseb bővebb volt az ínyencségek köre, amit a Piknik látogatói megkóstolhattak. 

 

A rutinos Piknikezők már jól tudják, hogy a helyi termelők borain túl a meghívott

vendégborászok is elhozzák legszebb tételeiket - ezen a hétvégén többek között Áts Károly, Balla Géza, Dúzsi Tamás, a Laposa Borbirtok vagy például a Szatmári Pince borait is kóstolhattuk. 

 

A hétvégét az Etyeki Sajtútállomás tette végképp felejthetetlenné, itt ugyanis nem csak belestünk a sajtkészítés fortélyaiba, de magunk is köpültünk vajat – még most is tart az izomláz...

 

Így jártunk a huszadik Etyeki Pikniken

 

Amit ettünk:

A főzőverseny versenyműveit csak szerettük volna megkóstolni, de valószínűleg nagyon jól sikerültek, mert mire odaértünk, már nem maradt belőlük.

 

Amit ittunk:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!