A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Így kell bort hamisítani

Vagy így nem

2016-01-15 | Vinoport


Így kell bort hamisítani

Tankönyvbe – és horrorfilmbe – illő helyszínen járt és büntetett a NÉBIH és a NAV: egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben zároltak 13.100 liter hamis, illetve közfogyasztásra alkalmatlan bort.


 

A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának laboratóriumi vizsgálatai során több mint 8500 liter bor bizonyult hamisítványnak, mivel azok alkoholtartalma – 47% és 71% közötti arányban – nem szőlő eredetű cukorból származott. További több mint 4500 liter bor hibásnak, közfogyasztásra alkalmatlannak minősült. A hatóság munkatársai a pincészet teljes készletét zárolták, így azok már kereskedelmi forgalomba nem kerülhettek.

 
Az ellenőrzés a képek tanúsága szerint még novemberben zajlott, a közleményt most adták ki, és azóta az eljárások is megindultak. A NÉBIH többek között hamisított bor előállítása, súlyos élelmiszer-higiéniai hiányosságok, valamint a borászati termék előállításához nem engedélyezett anyag tárolása miatt haladéktalanul elrendelte az üzem ideiglenes bezárását. A hamisított termékek mennyisége és az elkövetés súlya miatt az előállítóval szemben mintegy 30 millió forint minőségvédelmi bírságot szabott ki a hivatal.
 
A képek a NÉBIH oldalán láthatók, és íme a horrorfilm:
 
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!