A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Illyés, Ulickaja, cirkusz és világjárás

Fix TV

2018-05-25 | Vinoport


Illyés, Ulickaja, cirkusz és világjárás

2018. április 29-én, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Papp János Kazinczy-díjas színművész, és Graeser József „Dodi”, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai vezetője vendégeskedik.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsor Illyés Gyula: A költő felel című versével, vallomásával indul, melyet Papp János ad elő. Szabó Zoltán Attila, az Újnyugat Irodalmi Kör vezetője ezután a magát vándor-színészként számon tartó művészt legutóbbi utazásáról, az izraeli gyalogtúra tanulságairól kérdezi. Egyaránt szóba kerülnek a Ljudmilla Ulickaja: Daniel Stein, tolmács című remekében olvasható gondolatok, és az Irwin Shaw Izraeli riportjaiban leírtak, így „találkozik” végül az írott szó a friss tapasztalattal.

 

 

Persze, Graeser József élete sem nélkülözte soha a kalandokat, a cirkuszművész is beutazta a nagyvilágot. Dodi a műsorban mesél fájdalmas indulásáról a pályán, majd a keserveket hamar elfeledtető csodálatos élmények soráról is. Skóciáról. Angliáról. Szicíliáról. A XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az Európai Cirkuszszövetség díját megkapó artista kezdetben gumiasztal-számmal, később híres hintaszámával járta a világot. A Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai vezetője nősülése körülményeiről is mesél; kiderül, hogy az életre szóló szerelem is a manézsban szövődött…

 

 

Dúzsi Tamás véleményt mond az izraeli borokról, miközben nagyszerű szekszárdi remekeiből kóstolhatnak a vendégek. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, melynek napokban megjelenő számában – a teljeség igénye nélkül – olyan kiváló szerzők művei olvashatóak, mint: Tőzsér Árpád, Szepes Erika, Petőcz András, Vörös István, Varga Imre, Kóbor Adriána, Hekl Krisztina és Filip Tamás.  

 

Az előző adás megtekinthető itt:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!