Jön a 7. Márton napi Borfesztivál a Gellértben
Négy nap a hetesek bűvöletében
2017-10-09 | VinoportMár most nagy az érdeklődés, hogy idén mivel teszi felejthetetlenné a Gellért a libaólban bujkáló Szent Márton legendájáról evéssel és újborral emlékező jeles napot. A 7. fesztivál tematikája természetesen a bűvös 7-es szám körül forog.
Hét éves lett Budapest legizgalmasabb Márton napi programja, mely évről évre új és újabb tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott. Már most nagy az érdeklődés, hogy idén mivel teszi felejthetetlenné a Gellért a libaólban bujkáló Szent Márton legendájáról evéssel és újborral emlékező jeles napot.
Nos, ha végignézünk a kínálaton, láthatjuk, hogy a kihagyhatatlan borfesztiválnak helyet adó szálló idén is egy grandiózus “töltött libává” avanzsál, amiben kellemes tölteléket alkot majd a legjobb ételek és italok végtelen sora, sztárséfekkel és sztárborászokkal, esténként pedig menő koncertekkel.
Széll Tamás, a hazai gasztro-hősök legnagyobb figurája, aki bebizonyította a világnak, hogy a magyar szakácsok is művészi szinten mozognak “Kulináriában”, a Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiválján mutatja meg a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzük meginni. Mindez november 9-12. között.
Sörrel indít a borfesztivál - Jön a 7 mestersörész
Nincs szerte a világban olyan Márton napi Borfesztivál, ahol a sör is jelentős szerepet kap. A Gellért ebben is kilóg a sorból, hisz’ a nulladik napon az ország legjobb főzdéjéből érkező 7 “mestersörész” mutatja be több mint 30 féle italát egy korlátlan sörkóstolás keretében. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház fiatal kora ellenére nagy karriert befutott séfje és Frideczky András, a Gellért nemrégiben pazarul megújult sörözőjének kreatív séfje prezentálja.
Sörre bor: sokszor 7, az több mint 100
És ahogy a Gellért is vallja: a sörre jöhet a bor. A fesztivál péntekén és szombatján az ország legjobb borászatait hívják meg, a két napon több mint százat. Az elsőn a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg a rendezvény történetében most először a Winelovers is csatlakozott szakmai partnerként, így a második napra ők hívják meg a kiállító borászokat.
A borászatok közt ott lesznek az ország legjobbjai, de vétek bárkit is kiemelni, hanem inkább végig kell kóstolni, amíg az ember bírja szusszal, kizárólag a felelős alkoholfogyasztás szabályai mentén. S hogy ez nagy kihívást jelentsen, idén először ingyenes Borkollégium Pop-up School-okkal is erősít a Márton napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary Pop Kids koncertjei alatt a DiVino kínálatát kortyolhatjuk, nem beszélve arról, hogy a kétnapos borfesztiválon megjelennek majd a legjobb pálinkászatok is.
A gasztronómia 7 csodája
Ezt nyújtja a Gellért a kulinária terén. A szálloda hívta életre és vitte tökélyre a Lakosztályétterem fogalmát, melynek a szálló történetének leghíresebb vendégeit fogadó lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Idén pedig nem kisebb nevek, mint Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott 7 fogásos menüsor adja a tartalmát pénteken és szombaton egyaránt. A séfeket fölösleges bemutatni, nyomukban már fénylett egy Michelin-csillag, illetve Széll Tamás a nemzetközi mezőnyben rendkívül előkelő, negyedik helyezéssel érkezett haza csapatával a Bocuse d’Or versenyéről. Kell ennél több?
Gerbeaud-Gundel-Gellért borvacsora
Pedig még nincs is vége, hiszen a Gellért Sörözőben egy páratlan gasztro-csúcstalálkozón a Gerbeaud-Gundel-Gellért aranyhármas séfjei prezentálnak a hazai gasztronómia történetében egyedülálló borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A sztárparádé: Tóth Ágnes, Merczi Gábor executive séfek, Gervai János sommelier és borász, Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok.
Hetedhét ország ízei
Íz-világkörüli úttal fogadja a vendégeket a borfesztivál zárónapján Héjja László, a Gellért konyhafőnöke és a Márton napi Sunday brunch. Az all-you-can-eat vasárnapi ebéden megkóstolhatunk a magyar mellett, amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételeit. A tányérokra kerül majd bugaci libatoros a hazai ízvilágból, de a végtelen sorban lesz sváb libacomb, izraeli sólet, provence-i libamell is.
További információ: borfesztivalgellert.hu
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!