A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Két hétig újra igényelhető a szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatása

Február 15. és 28. között új szempontok szerint lehet pályázni

2018-02-12 | Vinoport


Két hétig újra igényelhető a szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatása

A most megjelent FM rendelet határoz a pályázásra jogosultak köréről, a keretösszegről és a bírálati rendszerről is.


A február elején megjelent 1/2018. FM rendelet értelmében 2018. február 15. és 28. között lehet igényelni szőlő szerkezetátalakítási támogatást. Az elnyert támogatás a szőlőültetvények áttelepítése és a fajtaváltás mellett ősztől a termesztéstechnológiai módszerek javítására is felhasználható. A tájékoztatás szerint azok a gazdák is pályázhatnak, akik 2016. január 1. előtt a telepítési jogtartalékból telepítési joghoz jutottak.

 

A rendelet alapján a pályázatok elbírálásakor a Magyar Államkincstár nem veszi figyelembe a beérkezés sorrendjét, a rendeletben szereplő egyéb szempontok alapján dönt. Az elérhető 40 pontból a kérelemnek legalább 21 pontot el kell érnie a pályázat elfogadásához.

 

 

A jogszabály az intézkedésre 45 millió euró (mintegy 14 milliárd Ft) keretösszeget határoz meg. Amennyiben ezt meghaladó igénylés érkezik be, úgy a magasabb pontszámot elérő kérelmek részesülnek először támogatásban. Az egyéni tervben szereplő tevékenységeket csak a terv benyújtását követően lehet megkezdeni. Ha a kérelemben régi ültetvény kivágását is megjelölik, az azzal összefüggő munkálatok előtt helyszíni szemlére kerül sor.

 

Mivel a támogatások forrását a 2019. pénzügyi év forrásai jelentik, az első kifizetésekre várhatóan csak 2018. október 16-tól kerül sor. A Magyar Államkincstár az egyéni terveket május közepéig bírálja el.

 

A rendelet értelmében idén még egyszer, november 2. és 30. között lesz lehetőség a támogatás igénylésére.

 

A rendelet teljes szövege elérhető ITT.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!