A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ki lesz az Év Bortermelője?

Hat jelölt öt borvidékről

2017-11-03 | Vinoport


Ki lesz az Év Bortermelője?

Szavazatazonosság miatt a megszokott öt helyett hatan is versenyben vannak hazánk egyik legrangosabb borászati elismeréséért.


Ebben az évben már 27. alkalommal kérte fel a Magyar Bor Akadémia a szőlész-borász és a vendéglátó szakma képviselőit, hogy nevezzék meg az Év Bortermelője díjra legérdemesebbeket. Közel 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef - a megszólítottak fele - küldte el jelölését.

 

Minden felkért szakember 3 bortermelőt jelölhetett a címre. Az összesített szavazatok alapján a legtöbb jelölést kapott borászok mellett - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - az Év Bortermelője díj korábbi győztesei közösen is megnevezhettek egy személyt, aki mindenképpen bekerült a végső győzelemre esélyesek közé.

 

 

A jelölések feldolgozása után holtverseny alakult ki, így idén a megszokott öt jelölt helyett eggyel több kiváló bortermelő vág neki a megmérettetés utolsó körének.

 

Az Év Bortermelője Magyarországon 2017 jelöltjei:

 

Az első négy jelölt a 2016-os Év Bortermelője döntősei között is szerepelt.

 

Ki lesz az Év Bortermelője?Fotó: www.magyarborakademia.hu

 

A jelöltek november 30-án, a "Borest a Bor Akadémián" címmel a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezésre kerülő eseményen mutatkoznak be személyesen és boraikkal.

 

A verseny szabályzata alapján a 2017-es Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét a legtöbb jelölést kapott borászok közül választják ki a Magyar Bor Akadémia tagjai. 

 

Az Év Bortermelője díjat 2016-ban Mészáros Pál szekszárdi borász vehette át.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!