A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Közel hatmillió forint jött össze a Jótékonysági Borárverésen

Gyerekeknek segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kísérleti projektje

2017-09-15 | Vinoport


Közel hatmillió forint jött össze a Jótékonysági Borárverésen

A Jótékonysági Borárverés idén 17. alkalommal került megrendezésre. Az árverési tételeket felajánlóknak és az adományozó kedvű licitálóknak köszönhetően 5.865.000 forint gyűlt össze. Az összeget idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátrányos helyzetű gyermekeket támogató kísérleti projektje kapta.


„Kezünk van, eddig elég erősnek bizonyult, mégis kérjük az Önök nélkülözhetetlen segítségét. Legyenek nagylelkűek! Segítsenek!” – kérte Kozma Imre atya a Budapest Borfesztivál Jótékonyság Borárverésének licitálóit az este megkezdésekor.

 

Közel hatmillió forint jött össze a Jótékonysági Borárverésen

 

A 38 tétel közül a kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi áron a Chilei Nagykövetség által felajánlott 6 palackból álló chilei borválogatás kelt el 400.000 forintért, ami egyben a legmagasabb áron eladott tétel is volt. A tétel viszonylag hamar megtalálta gazdáját, aki határozottan harcolt a kiszemelt válogatásért. 

 

A 10.000 forintos kikiáltási árhoz képes tizenkét és félszeres áron, 250.000 forintért kelt el a Kreinbacher Birtok három palackos válogatása. 

 

 

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. már megszokott módon idén is egy exkluzív borhűtőt ajánlott fel 6 palack Bock Imperium SPAR válogatás borral, ami 25.000 forint kikiáltási árról indulva végül 180.000 forintért kelt el. 

 

Az árverés legexkluzívabb és legmagasabb kikiáltási árú tétele a Grand Tokaj Zrt. által felajánlott 1947-es évjáratú Tokaji Eszencia volt, ami nagyon gyorsan, a 350.000 forintos kikiáltási áron kelt el.

 

Jelentős sikere volt még a Budapest Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által felajánlott 6 palackos VinAgora aranyérmes külföldi borválogatásnak, amely 50.000 forintról indult és 240.000 forinton zárt.

 

A Máltai Szeretetszolgálat kísérleti programja
A legszegényebb településeken születő gyerekek egynegyedének már a születéskor sincs esélye a beilleszkedésre körülményei miatt; a másik huszonöt százalékuk pedig behozhatatlannak tűnő hátrányba kerül, mire óvodába megy. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat négy településen indít kísérleti programot indít: születésük pillanatától kezdve oltalmukba fogadják és kísérik az itteni gyermekeket, egészen az óvodáig, odafigyelve arra, hogy minden kisbabának jusson elég tápszer, kiságy, játék, tiszta ruha és meleg otthon - és derüljön ki időben, ha orvosra van szüksége.

 

Az eseményen László Ágnes, a Budapest Borfesztivál egykori sajtófőnöke és férje, a nemrég elhunyt fotós, Szalay Zoltán kitüntető oklevelet kapott több évtizedes, rászorulókat segítő munkájáért a Máltai Szeretetszolgálattól.

 

Fotók: Szigetváry Zsolt

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!