A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Lezajlott az ország legnagyobb boros felmérése

Minden eddiginél több kérdés és válaszadó a Nagy Bor Teszten

2018-09-07 | Vinoport


Lezajlott az ország legnagyobb boros felmérése

Vörösből vagy fehérből fogy több Magyarországon? Melyek a legnépszerűbb hazai borvidékek? Hány napot szánunk egy bortúrára? Hamarosan minden kiderül!


Idén összesen 22 ezren töltötték ki a Nagy Bor Tesztet, az ország legnagyobb boros felmérésének keretében. A Borászportál.hu, Vinoport.hu, Borkollégium.hu és a Winelovers támogatásával végzett kutatás célja, hogy évről-évre pillanatkép készüljön a hazai borfogyasztási és borvásárlási szokásokról.

 

 

Az augusztus 31-én zárult felmérésben idén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai támogatóként vett részt

azzal a szándékkal, hogy feltérképezze a hazai borturisztikai trendeket

és népszerűsítse a borvidékre tett látogatásokat. Így a korábbi évekhez képest szerepeltek olyan kérdések is, amelyek azt vizsgálták, a válaszadók milyen gyakran szoktak borhoz köthető belföldi utazást tenni, átlagosan hány napot szánnak egy boros túrára és milyen szempontok alapján választanak boros úticélt.

 


Az eredményeket a kutatók az ősz folyamán fogják publikálni a www.nagyborteszt.hu oldalon, ahol bárki számára ingyenesen hozzáférhetők lesznek.A borfogyasztó közönség kiszélesedésével, a borturisztikai attrakciók és helyszínek bővülésével a hazai borturisztikai potenciál egyre jelentősebb. Az MTÜ ennek megfelelően növekvő figyelmet szentel a hazai borkultúra népszerűsítésének belföldön és külföldön egyaránt, ennek újabb lépcsője volt a hazai preferenciák megismerése a Nagy Bor Teszt által.

 A Nagy Bor Tesztről

A kutatás szakmai vezetője Harsányi Dávid, a BGE Külkereskedelmi karának tanszékvezetője és Hlédik Erika, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének adjunktusa azzal a céllal hozta létre 2016-ban a Nagy Bor Tesztet, hogy hazánkban elsőként készítsenek a témában átfogó és a változásokat is elemző körképet.

 A www.nagyborteszt.hu oldalon elérhető korábbi eredmények azt mutatják, hogy Magyarországon növekszik a bor iránt érdeklődők aránya. A száraz borok egyre kelendőbbek, otthon és vendégségben fogyasztunk a legszívesebben, a borvidékeink közül pedig Villány, Eger és Tokaj a legnépszerűbbek. A szuper- és hipermarketek mellett sokan vásárolnak közvetlenül a pincészetektől, az online vásárlás ugyanakkor még gyerekcipőben jár.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!