A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Már lehet nevezni a 40. országos borversenyre

Határidők és egyéb tudnivalók

2019-04-12 | Vinoport


Már lehet nevezni a 40. országos borversenyre

Április 10-én egy sajtótájékoztatón dördült el hivatalosan a startpisztoly, már lehet nevezni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett, idén 40. alkalommal megrendezett Országos Borversenyen. További részletek a cikkben.


 

„Legyen az Ön bora is az ország büszkesége” – ez a mottója a 40. Országos Borversenynek, amit idén május 21-22-én rendeznek meg a Kunsági Borvidéken, Kecskemét városában. Az eseményt felvezető és a nevezési időszakot megnyitó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a verseny kezdi visszanyerni régi fényét. Míg 2013-ban 319 tételt neveztek, tavaly már 770-et, minden borvidék részt vesz a versenyen,  illetve folyamatosan növekszik a pezsgők és gyöngyözőborok száma. A HNT főtitkára, dr. Brazsil Dávid szerint a növekvő vonzerő annak is köszönhető, hogy a versenyen jól szereplő borok bekerülnek egyfajta mentorprogramba. A HNT úgymond „turnéztatja” azokat, a tavalyi győzteseket többek között a prágai International Wine Show-n illetve a saját szervezésű varsói The Best Of B2B-n mutatta be a szakmai közönségnek.

 

 

„Ez komoly marketingértékkel bír, észlelhető forgalomnövekedést értünk el, többen keresték fel a pincénket és általában az egész borvidék profitált belőle” – erősítette meg mindezt a főtitkár után felszólaló Mészáros Pál, a szekszárdi Mészáros Borház tulajdonosa, aki a 2018-as Országos Borversenyen megkapta a legeredményesebben szereplő pincészetnek járó vándordíjat. Amit a sajtótájékoztatón ünnepélyesen átadott Frittmann Jánosnak, a 2019-es házigazda Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanács elnökének.

 

Már lehet nevezni a 40. országos borversenyre

 

Az idei versenyre a nevezés 2019. május 10-ig tart, a mintákat legkésőbb május 13-ig kell leadni, a nevezési díj a tavalyi évhez hasonlóan tételenként 15 ezer forint, az Országos Borversenyt, vagyis a „döntőt” megelőző borvidéki borversenyeken aranyérmes tételek azonban 50% kedvezménnyel regisztrálhatók. További információk és a jelentkezési formula a www.orszagosborverseny.hu weboldalon érhető el. Az ünnepélyes díjkiosztó 2019. június 25-én lesz.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!