A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Már lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért!

1 millió jut külföldi gyakorlatra és egy óriási élményre

2019-09-24 | Vinoport


Már lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért!

A Jövő Borásza ösztöndíjat már három hallgató nyerte el az indulás óta, ketten már le is töltötték külföldi szakmai gyakorlatukat, a harmadik ambiciózus fiatal borász pedig jelenleg készül a nemzetközi tapasztalatszerzésre. A Borászok Borásza Alapítványa pedig ismét kiírta a pályázatot, amely egy életre szóló lehetőséggel kecsegtet szőlész-borász hallgatók számára.


A 2017-es Borászok Borásza Díjátadógálán Tóth Sándor László (Eszterházy Károly Egyetem) vehette át az ösztöndíj nyertesének szóló oklevelet és a díjat gondozó Alapítvánnyal kötött támogatói szerződés értelmében a következő szüretet már a Cardinale borászatnál (Oakville, Napa Valley, USA). A következő évben Homoky Dorottya (Szent István Egyetem) nyert, aki Új-Zélandra, a Marlborough borvidékre utazott, ahol Blegheimben, a Kim Crawford borászatnál töltötte szakmai gyakorlatát. Idén Novák Szonja (Szent István Egyetem) érdemelte ki az ösztöndíjat és jelenleg annak megvalósításán dolgozik.

 

>>> Beszámoló a 2019-es Borászok Borásza díjátadó gálavacsoráról

 

A pályázat révén rendkívül értékes szakmai tapasztalatokat és életre szóló élményeket szerezhettek a fiatal borászok. Útjukról, pályázatuk megvalósításáról írt részletes beszámolójuk olvasható a Borászok Borásza honlapján is. A díjat gondozó alapítvány pedig már keresi a következő szőlész-borász hallgatót, akit támogathat.

 

 

Az Ösztöndíjprogram szakmai vezetője Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes (egyetemi docens, dékán, PhD, Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék) javaslatára idén az alább részletezett három téma közül választhatnak a fiatal borászok:

 

Szőlészet: „A klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre”
Borászat: „A klímaváltozás hatása a borászati technológiára”
Marketing: „Magyarország borfogyasztási szokásainak elemzése”

 

Pályázni 2019. november 15-ig lehet egy legalább 15 és legfeljebb 25 oldalas dolgozattal. A pontos részleteket tartalmazó pályázati kiírás és jelentkezési lap megtalálható az illetékes tanszékeken, illetve elérhető és letölthető a https://boraszokborasza.hu/hu/osztondijprogram oldalról.  

 

Pontosan mit is nyer a győztes pályázó?

 

A Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

 

Kedvcsináló kisfilm a Jövő Borásza pályázathoz:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!