A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ötcsillagos kikapcsolódás Tokajban

Andrássy Rezidencia Wine & Spa

2013-02-06 | Tóth Adrienn


Ha borkedvelőként egy borvidékre látogatunk, legfőképpen annak borászatai szabják meg utunkat. Tény azonban, hogy ha valódi kikapcsolódásra vágyunk, nem csak a pincetúrát kell megszerveznünk, gondoskodnunk kell arról is, hogy megfelelő körülmények között töltődhessünk fel két borkóstoló között. Ha a Tokaji borvidékre utazunk, erre különösen jó helyszínt kínál a Furmint Február programsorozat fő szponzora, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa. Arról, hogy mi vár ránk a tarcali szállodában a téli hónapokban, Károlyi Gabriellát kérdeztük.


Miért tartották fontosnak a Furmint Február programsorozat támogatását?

Kiemelkedő találkozási lehetőség számunkra a Nagy Furmint Február kóstoló, hiszen az Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos, exkluzív igényeket kielégítő szállodája. A történelmi borvidékhez szervesen kapcsolódik a furmint fajta, a telepített ötezer hektárból több mint háromezren terem, és páratlan módon képes kifejezni az igen változatos hegyaljai termőhelyi adottságokat.

Bízom benne, hogy a találkozás nyomán meggyőzhetjük a borimádókat arról, hogy hozzánk látogatva igazán autentikus élményben lehet részük, hiszen a furmint ezer arcát közvetlenül a termőhelyen nyílik lehetőségük megismerni.

Mit jelent a borhotel kifejezés azon túl, hogy a szálloda egy borvidéken található?

Számos kézműves vagy csúcstechnológiai szemlélettel dolgozó tokaj-hegyaljai pincészet mintegy hatvan – dűlőket és évjáratokat bemutató – palackjával vagyunk jelen félévente megújuló borlapunkon, és természetesen igyekszünk további hazai és nemzetközi borrégiók különlegességeiből is ízelítőt adni vendégeinknek.

Ötcsillagos kikapcsolódás Tokajban

A fine dining jegyeit is magán viselő gasztronómiánk aktívan használja a különféle hegyaljai borokat, hogy valóban komplex élménnyel gazdagodjon a hozzánk látogató. Exkluzív VinoSense Spa részlegünk tokaji aszút tartalmazó kezelései nyomán valóban kívül-belül teljes tokaji kényeztetésben lehet része a hozzánk látogatóknak.

Milyen kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a vendégeknek két pincelátogatás között?

A környék rendkívül gazdag természeti és kulturális értékei a borhoz szervesen kapcsolódva kalauzolják az érdeklődőket a Zemplén változatos tájain. Programlexikonunk minden évszakban vonultat fel lehetőségeket a tartalmas kikapcsolódáshoz, a hozzánk látogatókat Guest Relations menedzserünk segíti a választásban. Személyre szabott dűlőtúrákat, ősszel élményszüretet is szervezünk vendégeink igényeinek megfelelően.

Milyen szempontok alapján állítják össze a borszortimentet? Kiemelne közülük néhány érdekességet?

Borválasztékunk dobogós helyein természetesen a hegyaljai dűlőszelektált különlegességek szerepelnek. Az a szándékunk, hogy a borokkal, a borvidékkel frissen ismerkedők tartalmas impresszióval térjenek haza a Rezidenciáról, ugyanakkor könnyed élmények maradjanak meg emlékezetükben a borvidékről.

Ötcsillagos kikapcsolódás Tokajban

Igyekszünk mind a családi kézműves pincészetek, mind a csúcstechnológiát felvonultató, exportra is termelő óriásbirtokok eredményeit bemutatni. Hisszük, hogy mindkét szegmensben fellelhetők páratlan minőségű és különleges, egyedi jegyeket felvonultató tételek. Nem véletlen tehát, hogy választékunkban remekül megfér egymás mellett aktuális kedvencünk, Asztalos Zoltán AZ Vióka névre hallgató kiváló száraz furmintja, de éppen így örömmel kínáljuk a Royal Tokaji Birsalmás Aszúját, amely nemrégiben Áts Károllyal közösen rendezett borvacsoránk egyik fénypontjaként kápráztatta el vendégeinket.

Milyen mértékben épül az ételkínálat a borokra?

Tokaj-Hegyalja páratlan borvilága a legtapasztaltabb séfeket is próbára teszi, hiszen az ország más borvidékeivel ellentétben egy ételsor összeállításánál Hegyalján mindig a bor kapja a főszerepet, erre kell megkomponálni az ételt, nem pedig fordítva. Konyhafőnökünk, Ravasz Barna a legutóbbi borvacsora előtt külön estet szentelt az bor-étel párosok összekóstolásának. Hosszas vita és újrakóstolás után hittük el, hogy a korábban elképzelhetetlen málna-aszú párosítás mára nemhogy nem tabu, hanem egy megfelelő tétel esetében maga a harmónia. A hétköznapokban méltán kedvelt a cukkinimetélttel tálalt kakukkfüves nyúlgerinchez és házi készítésű szarvasgombás raviolihoz mindig örömmel kínáljuk a Nobilis üde hárslevelűjét.

Milyen aktuális programokat, ajánlatokat kínálnak a téli szezonra?

Nagy örömünkre szolgál, hogy nemrégiben a TripAdvisor online utazási portál látogatóinak szavazatai alapján magunkénak mondhatjuk a TOP 25 Traveler’s Choice egyik előkelő helyét, ráadásul a listában egyetlen vidéki díjazottként kaptunk helyet, hiszen a többi díjazott szálloda mind a fővároshoz köthető.

Ötcsillagos kikapcsolódás Tokajban

A címnek megfelelve nem titkolt szándékunk, hogy megmutassuk: a Rezidencián télen is tartalmas, stílusos kikapcsolódás várja a Hegyaljára látogatót. Tematikus hétvégéink természetesen elsősorban a borhoz kapcsolódva kínálnak programokat. Következő eseményünk a 2013. március 2-án megrendezésre kerülő Patricius Borvacsora, melynek során Dr. Molnár Péter hozza majd el a Kékessy család büszkeségeit.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!