A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Példaképének adott díjat Gál Titi

Szepsy Jr nyerte az Emlékdíjat

2016-03-02 | Vinoport


Példaképének adott díjat Gál Titi

Ifjabb Szepsy István vehette át a Gál Tibor Emlékdíjat idén, a 11. Magyar Borok Bálján. Ifjabb Gál Tibor felejthetetlen köszöntéssel adta át neki az elismerést.


A Gál Tibor Emlékdíj átadása 2006 óta hagyomány a Magyar Borok Bálján. Gál Tibor hazai és nemzetközi szinten is elismert szaktekintély volt, így a mai termelők számára is inspiráló szakmai tevékenysége. Az idei díjat ifjabb Szepsy István nyerte el az olvasók szavazatai alapján. A díjátadón Ifj. Gál Tibor így beszélt:
 
„A Kertészeti Egyetemen tanultam a borászati szakirányon, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy én a ládától tanultam a borkészítést. Már egyetemista koromban is voltak példaképeim a szakmából, akiknek a tevékenységeit nagyra értékeltem. Édesapám mellett Bock József, Takler Ferenc és Gere Attila munkásságát is példaértékűnek tartottam. Később rájöttem, hogy a saját korosztályomban is van egy személy, akinek a tudása, tapasztalata és a szakmai elkötelezettsége tanulságos. Ez pedig nem más, mint ifjabb Szepsy István, akinek most örömmel és büszkeséggel adom át a Gál Tibor Emlékdíjat.”
 
Ifj. Szepsy István a kezdetek óta a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza, akinek szinte már a génjeiben van a szakma, hiszen 18. generációs borász. Ifjabb Szepsy István így nyilatkozott a díj átvételét követően:
 
„Maga az emlékdíj egy olyan ember nevével fémjelzett, aki az életét és az egzisztenciáját tette fel arra, hogy a magyar borkultúra előre haladjon. Gál Tibor generációja alapozta meg az újkori technológiákat, módszereket, még a kereskedelmet is. Úgy gondolom, hogy a díj elnyerésével méltónak tartanak arra, hogy folytassam, amit ők kialakítottak: továbbvinni a kultúrát mindegy melyik borvidéken és milyen szőlőfajtával. Ilyen tekintetben kell a mi generációnknak, mint Titi és én folytatnunk, amit elődeink elkezdtek.” 
 

 
A Gál Tibor Emlékdíjra az Év Bortermelői jelölik a szakma fiatal tehetségeit. Ezt követően a nagyközönség szavazatai alapján dőlt el a díj sorsa. Idén a tíz jelöltre összesen 5798 szavazat érkezett.
 
A jelöltek, és akik ajánlották őket:
A szavazás február 21-én zárult le, ezt követően a három legtöbb voksot kapó borász nevét hirdették ki, de a végső sorrendre csak február 27-én a Magyar Borok Bálján derült fény. Szepsy István mögött a két dobogós idén - nagyon szoros versenyben - Gottwald Szilárd és Puklus Csaba lett.
 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!