A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Quimby, Andersen, Babits és a Római iskola

Fix TV

2018-06-25 | Vinoport


Quimby, Andersen, Babits és a Római iskola

2018. június 26-án, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Kelen Anna művészettörténész (Virág Judit Galéria és Aukciósház) és Kárpáti Dódi, a Quimby trombitása vendégeskedik.


A sokszínű, igényes műsorban újabb részletek derülnek ki az elfeledett, illetve „lappangó” festmények, műkincsek újrafelfedezése érdekében tett művészettörténészi munkáról, amely hasonlít egy nyomozó tevékenységéhez. Áprilisban Virág Judit avatott be minket a kulisszatitkokba, most lánya, Kelen Anna folytatja a sort, egyebek közt egy Kádár Béla-mű „becserkészésének” igazmeséjével ajándékozva meg a nézőt. A művészettörténész a hírneves Római iskoláról készülő album hátteréről, részleteiről is beszámol.

 

 

Kárpáti Dódi őszintén vall a Quimbyről, és korábbi zenekaráról, az Andersenről. Tekintve, hogy maga is tanárember, így figyelemre méltó, amit a hazai oktatás évtizedek óta szőnyeg alá söpört problémáiról mond el. Az immár a zene mögé sorolt képzőművészeti tevékenységéről, elképzeléseiről szintén beszámol.

 

Szabó Zoltán Attila egy Babits-esszét idéz fel, amikor megjegyzi: „a lélek nem a jelenben él, hanem kiterjesztése van az időben, mint a tárgyaknak a térben.” Dúzsi Tamás a borászmesterség a művészlét és a remekművek megmentéséért tett művészettörténészi (nyomozói?) tevékenység közötti azonosságokra hívja fel a figyelmet.

 

 

Természetesen ezúttal is kiváló Dúzsi-borokat kóstolnak a Törzsasztalnál helyet foglalók. S a stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról most sem hiányzik a legnépszerűbb, a szakma által is elismert kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, melynek korábbi számában, a napokban elhunyt Kányádi Sándor (1929-2018) remekeit élvezhette az irodalomszerető.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!