A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Veszelszki Ágnes vehette át elsőként a Sánta Zoltán-emlékdíjat

Gratulálunk!

2019-08-20 | Vinoport


Veszelszki Ágnes vehette át elsőként a Sánta Zoltán-emlékdíjat

Augusztus 15-én a móri Csetvei Kertben rendezték meg a hungarianwines.eu által 2018-ban alapított WebWineWriting borújságíró verseny ünnepélyes díjátadóját.


Az első évhez képest változás, hogy jelentősen bővült a díjazottak köre. Idén első alkalommal adták át a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, Borkollégiumi oktatóról elnevezett emlékdíjat.

 

 

A díjat Török Péter, Ybl-, és Prima Primissima-díjas tájépítész, Sánta Zoltán közeli barátja alapította, az ő szakmai öröksége előtt szeretett volna tisztelegni. „Munkáira mindig végtelen precizitás volt jellemző, és információban bővelkedő írásait szórakoztató stílusban, csiszolt nyelvezettel adta át olvasó- vagy hallgatóközönségének, ezért nemcsak barátként, hanem a hazai borszakma meghatározó szereplőjeként is pótolhatatlan, hiányát mindannyian, állandóan érezzük. Az Emlékdíjjal az ő szakmai öröksége előtt szeretnénk tisztelegni” – olvasható a díj honlapján. 2019-ben az alapító mellett a zsűri tagjai voltak még Kriston Orsolya, a VinCE Magazin felelős szerkesztője, Szabó Edit, a Borsmenta magazin főszerkesztője, Bálint László DipWSET borszakértő, a FurmintUSA kampány ügyvezetője (egyben Sánta Zoltán kollégája a Borkollégiumban), valamint Németh Ágnes, a Hungarian WebWineWriting társalapítója.

 

A díjat első ízben Dr. Veszelszki Ágnes vehette át a „magyar borok nyelvi világával kapcsolatban végzett munkájáért”. A díjazott nyelvész, közgazdász, újmédia-kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének egyetemi docense. Oktat a Corvinus mellett az ELTE-n, a Budapesti Metropolitan Egyetemen, a Mathias Corvinus Collegiumban és a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban. A Filológia.hu MTA-folyóirat, illetve a Journal of Smart soCIeTY társadalomtudományi folyóirat szerkesztője. Borkommunikációval 2016 óta foglalkozik, azóta tart a Corvinus-egyetem mesterszakos hallgatóinak szabadon választható formában Borkommunikáció kurzust. Szabadidejében szerkesztette a Századvég Kiadónál megjelent Borkommunikáció. Az aszútól a zenitig (2018) című kötetet, aminek egyes írásait kivonatolva a Vinoporton indult év elején cikksorozat. Veszelszki Ágnesnek a szintén ebben a könyvben közölt Fröccsterminológia című írásának szerkesztett változata pedig a szeptember 5-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinban lesz elolvasható.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!