A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Meggyes-vörösboros csokoládésorbet

2014-08-04 | Szántó Tibor



A csokoládésorbet igazi kánikuladesszert: a magas zsírtartalmú tejszínnel készült főzött csokoládéfagylathoz képest sokkal könnyedebb, ráadásul a sorbet-hoz használt citrusos aromajegyeket mutató étcsokoládé és a savanykás meggypüré még frissítőbbé teszi ezt a sorbet-t.

 

Meggyes-vörösboros csokoládésorbet

 

Hozzávalók:

 

- 80 g étcsokoládé (Bén Tre Vietnam bean-to-bar 70%, vagy hasonló karakterű csokoládé, citrusos jegyekkel)

 

- 70 g nádcukor

 

- 120 g meggypüré (leturmixolt és átpasszírozott friss vagy fagyasztott meggy)

 

- 110 g víz

 

- pár szem madagaszkári vadbors

 

- 50 g Pósta Cuvée (vagy hasonló karakterű bor)

 

- kakaóbabtöret

 

Az étcsokoládét apróra daraboljuk. A meggypürét a vízzel, a nádcukorral és a mozsárban finomra tört madagaszkári vadborssal összeforraljuk. Ezt a felaprított étcsokoládéra öntjük, és egyneművé keverjük egy kézi habverő vagy botmixer segítségével. Végül hozzákeverjük a vörösbort. A sorbet alapját teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépben kifagyasztjuk.

 

Ha nincs fagylaltgépünk, egy lapos dobozban a fagyasztóba tesszük a behűtött alapot, és jó félóránként botmixerrel átkavarjuk, míg meg nem fagy.

 

Tálaláskor a sorbet-t kakaóbabtörettel szórjuk meg.
 

Köszönet a recept fejlesztésben való közreműködésért és fotóért Praliné Zsuzsinak!