A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A világ két legnagyobb borászata köt hamarosan üzletet

Ketten együtt a termelés közel 5 százalékáért felelnek

2020-10-13 | Vinoport


A világ két legnagyobb borászata köt hamarosan üzletet

A tervek szerint november végén zárul le az a dollárban is milliárdos nagyságrendű üzlet, amelyről még két éve döntöttek a Constellation Brands és az E&J Gallo tulajdonosai.


2018 októberében röppentek fel az első pletykák, miszerint a Constellation Brands kész megválni boros márkáitól, többek között a Clod du Bois-tól, a Mark Westtől, az Arbor Misttől és a Cookstól. Tudni kell, hogy a Constellation rendelkezik a világ második legnagyobb boros portfóliójával, ebből akart a tavaly áprilisi hírek szerint eladni egy 1,7 milliárd dollár értékű csomagot a legnagyobbnak, vagyis az E&J Gallónak. A tranzakció 30 alacsonyabb kategóriájú bormárkájukat és 6 üzemüket érintette volna.

 

 

A szerződés-aláírást azonban többször is el kellett napolni, miután a helyi versenyhivatal, a US Federal Trade Commission további információkat és pótlásokat kért be. Idén májusban aztán az ügyletbe bevont cégek listája is redukálódott, az új tervezet szerint 1 milliárd dollár értékű borászat cserélne csak gazdát (többek között a Clos du Bois, Black Box, Estancia, Mark West, Wild Horse, Franciscan és Ravenswood bormárkák).

 

Úgy tűnik, ez már átment a versenyhivatalnál, a napokban kiadott pénzügyi jelentésében ugyanis a Constellation arról számolt be, hogy a Gallo a harmadik üzleti negyedévben (vagyis november 30-ig) le akarja zárni az adásvételt.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!