A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Minden borász végez marketing tevékenységet?

Új szakmai kurzus indul a fortélyok elsajátítására

2019-01-22 | Vinoport


Minden borász végez marketing tevékenységet?

Az, hogy egyszerűen szájról szájra terjed a jóhíre, vagy egy jól kigondolt marketing koncepciónak köszönhetően marad versenyképes egy adott borászat, sok mindentől függ. Ám az, hogy sikeres akar-e lenni a borász, kizárólag az ő döntése.


 

Amikor egy palack bort leemel az ember a polcról, ezerféle szempont alapján szűrhet rá a megfelelő tételre. Van, aki a kedvenc borvidékéről válogat, van, aki a feltűnő címkék után nyúl, és olyan is van, aki a pénztárcájához mérten vagy mondjuk egy konkrét ételhez keres italt.

 

Ez eddig a pontig a vevőről szól. Sok esetben azonban maga a borász is tudja befolyásolni a döntést, hiszen egy történettel, életérzéssel könnyedén magához tudja kapcsolni a potenciális vevőt. Na de hogyan kommunikáljon a borász a régi, és egy teljesen új közönséggel? Hogyan alakítsa ki szortimentjét, mit küldjön abból a belvárosi étterembe, és mit a szupermarketekbe?

 

 

A Borkollégium vadiúj kétrészes mesterkurzusán a borszakmában, illetve a marketing és kereskedelem területén 20-40 éve tevékenykedő szakemberek (többek között Dr. Mészáros Gabriella, Dr. Harsányi Dávid, Dr. Totth Gedeon, Bálint László, Szik Mátyás, Dr. Konkoly Mihály és a Publicity Aim marketingügynökség munkatársainak) előadásait hallgathatjuk végig, akik ráadásul gyakorlatorientált feladatokkal is készülnek. Első lépésben a tervezés jelentőségéről esik szó, hiszen a marketing stratégiánk sosem lehet elég jó, a piac és a technológiák változásával ugyanis mindig van mit fejleszteni. Második lépésben maguktól a borpiac szereplőitől ismerhetünk meg a mindennapokban is alkalmazható gyakorlati megoldásokat.

 

Ugyanis a jó bor nem mindig adja el magát.

 

Ez a tudásanyag nemcsak a borászatok számára nélkülözhetetlen, hanem borkereskedések, a borfókuszú HORECA szektor dolgozóinak és általában mindenkinek  fontos, aki borral, és speciálisan bormarketinggel foglalkozna a jövőben. Hiszen a folyamatosan növekvő igények és a fokozódó verseny hatására manapság már nem elég csak 1-1 részterülettel foglalkozni, ha igazán sikeresek akarunk lenni, összességében kell átlátnunk a folyamatot.

 

Összességében a két kurzusról ITT olvashat. 

Az első részről, azaz a tervezés jelentőségéről ITT olvashat. 

A második részről, azaz a borpiac szereplőiről ITT olvashat. 

 

Tipp: A kétrészes kurzus együtt, vagy külön-külön is elvégezhető. Ha azonban egyidejűleg jelentkezik a két kurzusra, akkor 30.000 Ft kedvezményt biztosítanak a szervezők. 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!