A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Négymilliárd forint szőlőültetvények telepítésére

Januárban írják ki, februártól ehet jelentkezni

2018-01-11 | Vinoport


Négymilliárd forint szőlőültetvények telepítésére

Többek között borszőlő ültetvények telepítésére írnak ki pályázatot januárban a Vidékfejlesztési Program keretében.


Januárban jelenik meg a Miniszterelnökség Vidékfejlesztési programjában 4 milliárd forint keretösszeggel pályázati felhívás a borszőlő ültetvények telepítésére – derült ki a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárának január 9-i sajtótájékoztatóján. Kis Miklós Zsolt elmondta, a kérelmeket várhatóan február második felétől lehet majd a benyújtani. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szintén januárban az energiahatékonyság javítására is pályázatot hirdetnek mezőgazdasági üzemek számára 30 milliárd forintos, élelmiszeripari kisvállalkozások számára pedig 5 milliárdos összeggel.

 

 

Tavaly decemberben Villányban a „Generációkra gondolva” című konferencián már beharangozták a szőlőtelepítési támogatást. A Miniszterelnökség képviseletében részt vevő Dr. Viski József helyettes államtitkár ott elmondta, a Vidékfejlesztési programban a borászati ágazat, mint „egy dinamikusan fejlődő ágazat Magyarországon” kiemelt szerepet kap. Ezért a program maradványösszegeinek átcsoportosítása során a Miniszterelnökség „első körben az ágazat fejlesztéseire elkülönített keretösszeget duplázta meg”.

 

A 40 milliárd forintos keretösszegű, a „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című felhívásra több mint 700 kérelem érkezett be. A tárca első körben közel 500 kérelmet támogatott több mint 28 milliárd forint értékben. A nyertes gazdálkodók ennek köszönhetően maximum 200 millió forint támogatással valósíthatják meg fejlesztési elképzeléseiket.

 

A 2018. februárjától pályázható támogatásokról bővebben cikkünkben olvashat.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!