A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tanácsadás segíti a sikeres pályázatírást

Sokmilliós beruházások valósulhatnak meg a támogatások elnyerésével

2018-02-22 | Vinoport


Tanácsadás segíti a sikeres pályázatírást

A szőlő-bor ágazatban tevékenykedők számára a közelmúltban pályázatok útján elérhetővé tett források komoly finanszírozási támogatást jelenthetnek a tervezett fejlesztések megvalósításához. A sikeres pályázat kulcsa lehet egy megfelelő szakmai felkészültséggel és tapasztalattal bíró tanácsadó bevonása.


 

Az EU-WIN Kft. 10 éve foglalkozik kizárólag mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások elkészítésével, igen meggyőző eredménnyel: az általuk készített pályázatok nyerési aránya 96%-os volt eddig. A céggel szoros együttműködésben dolgozó háttércsapat a közbeszerzés lebonyolítását, jogi kérdések kezelését is vállalja az érintett területen. Az EU-Win több 10 milliárd forint lehívásában segédkezett már az elmúlt 10 év során; tevékenysége kiterjed a helyszíni ellenőrzéseken való részvételre és valamennyi kifizetési kérelem benyújtására is. Ügyfeleik között őstermelők, egyéni vállalkozók, de nagy cégek is megtalálhatók; több borászat pályázatát is sikerrel támogatták.

 

Borászati feldolgozóüzem a Basilicus tarcali telephelyén

 

A 2016-ban benyújtott, sikeres pályázat egy összesen 160 millió forint értékű beruházás 50%-os támogatásáról szólt. A beruházás 2018 tavaszán kezdődik majd el; a tervezett befejezés 2019 év vége. A beruházás keretében átalakításra kerül a Tarcal frekventált helyén található régi épület, a projekt végén pedig egy, a kor legmodernebb igényeit kielégítő borfeldolgozó kerül kialakításra.

 

A Basilicus azért is döntött a fejlesztés mellett, mert korábban a palackozást és a tárolást kiszerződött tevékenységként végezte. A helyben palackozás nem csak a bor minőségét növeli, de munkahelyet is teremt, miközben az élőmunka költsége csökken.

 

Tanácsadás segíti a sikeres pályázatírást

Fejlesztési terv - Basilicus Szőlőbirtok

 

A projekt gépbeszerzést (palackozó, pneumatikus prés, vákuumtöltő) valamint bortároláshoz szükséges kapacitásnövelést (hordók, erjesztő tartályok) is magában foglalt. A fejlesztés eredményeképp tehát jelentős kapacitásbővítés történik: létrejön egy korszerű, szőlő-és borfeldolgozásra alkalmas telep, amelynek technológiai színvonala szavatolja a költséghatékony, minőségi és folyamatos termelést, elősegítve ezzel a könnyebb piacra jutást és a piaci részesedés növelését.

 

A hosszú távon nyereséges fenntarthatósághoz elengedhetetlen az energiatakarékosság és a környezettudatosság; ezt napelemes rendszer kiépítése támogatja, ami szintén a beruházás része.

 

Tanácsadás segíti a sikeres pályázatírást

Fejlesztési terv - Basilicus Szőlőbirtok

 

Basa Richárd, a Basilicus Szőlőbirtok Kft. vezetője így nyilatkozott a pályázat összeállítása során végzett közös munkáról: „Azt éreztem, kiemelt ügyfél vagyok. Az Eubulity és az EU-WIN Kft. munkatársaival már három közös pályázatot adtunk be; kiváló a partnerkapcsolat, mindenre kiterjedő tanácsadás, korrektség jellemzi őket.”

 

 

Borászati üzem kialakítása a Cserteri Várpincében

 

A Cserteri Várpincében (Pásztó-Hasznos) kialakításra kerülő borászati üzem létrehozásának célja a Mátrai borvidék, ill. kifejezetten a környék szőlőültetvényeiről vásárolt alapanyag feldolgozása, borok készítése volt. A mintegy negyedmilliárd forint összköltségű, 2018 nyarára megvalósuló beruházásnak köszönhetően egy mind fehér-, mind pedig kékszőlő (vörös- és rozé borok) feldolgozására alkalmas üzem létesül, amelyben az összes feldolgozó és erjesztő kapacitást a fajták technológiai ill. teljes érettségi idejének ütemezésével kb. 3.500 hl bor előállítására méretezte a pályázatot benyújtó Proinvestbau Beruházásszervező Kft., igazodva a pince tárolókapacitásához.

 

Tanácsadás segíti a sikeres pályázatírást

Fejlesztési terv - Proinvestbau, Cserteri Várpince

 

A meglévő épület bővítésével a borászati tevékenységhez kapcsolódó technikai és kiszolgáló helyiségek, továbbá egy kóstolótér kerül kialakításra. Természetesen a borászati üzem felszerelése, gépesítése, a technológiai berendezések beszerzése is a beruházás része. A Proinvestbau felismerte, hogy a fogyasztói igények a magasabb minőségű, ám kedvező árú borok irányába mozdultak, így a borászat működését is ezen szempontok figyelembe vételével alakítja ki. A kapacitás bővítésétől és modernizálásától, az energiahatékony működéstől, a termelés minőségi és mennyiségi növekedésétől a beruházás gyors megtérülését várják.

 

 

„Viszonylag későn kezdtük el a közös munkát. A pályázati határidő közelsége ellenére az EU-WIN Kft munkatársai felkészültségükről, naprakész tudásukról, folyamatos rendelkezésre állásról tettek tanúbizonyságot”- mondta Balassi János borász, a Proinvestbau ügyvezető igazgatója.

 


Támogatásra pályázik és szeretné igénybe venni egy felkészült tanácsadó csapat segítségét?

 

Kapcsolat:

Juhász Lilla, EU-WIN Kft.

nyerjpalyazaton@gmail.com

+36 20 448 7082

 

Cégadatok:

EU-WIN Kft.

székhely: 1124 Budapest, Hegyalja út 123.

adószám: 13795940-2-43

cégjegyzékszám: 01-09-873643

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!