A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
1/2 8 (siller)

Demeter Pincészet 1/2 8 (siller) 2006

Véleményünk szerint

Egy biztos, ezt a bort nem fogjuk tudni betolni egyik fiókba sem. Eredeti ötlet, ami szerintünk nagyon jól sült el. A málna színű bor intenzitásában egyértelműen siller. Illatában már ízelítőt kapunk extravaganciájából, hiszen a meggyhez, gránátalmához és szilvához fahéj, illetve dohány társul. Ahogy belekortyolunk a borba, rögtön érezzük a fűszeres aromákat. Ezek mögött azonban egy kifejezetten kerek, jó egyensúlyú szerkezet áll, rengeteg ropogós cseresznyével, életképes savakkal, a műfajhoz képest komoly beltartalommal, sokszínűséggel. Készítsünk hozzá tandoori csirkét málnaecetes sütőtökkel!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-12-08

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    9750
  • Ár

    1490 Ft
  • Fajtaösszetétel

    merlot 40 %
    pinot noir 25 %
    kékfrankos 25 %
    menoir 10 %

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor színe halvány rubin, a pohár falánál téglavörösbe hajló árnyalattal. Az illat rendkívül összetett. Alkotóelemei nem különülnek el egymástól, a fekete cseresznye, a szegfűszeg, a fahéj melegsége, a hordó fájának tölgyes, cédrusos sejtelmessége, a rókagomba ravaszsága. Ízében elegáns, buja, finoman csiszolt élű savak, gondosan lesimított tanninok, könnyű krémmé főzött gyümölcsök. Tökéletes egyensúly, lenyűgöző elegancia, lesimult érettség, felejthetetlen utóíz.

Érlelési információk

20 hónapig 500 literes második töltésű tölgyfahordóban érlelt tétel.

Hol vásárolható meg

Corvinum nagyker, Veritas nagyker, Faust, Bakator, Dionysos vinotékák, Stonewall, Manna, Symbol, Toscana, Olimpia, Stex éttermek

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!