A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay Gold Reserve

Demeter Pincészet Chardonnay Gold Reserve 2007

Véleményünk szerint

Színe szalmasárga. Illata nem kifejezetten intenzív, enyhén fedett, oxidált. A vegetális jegyek mellett kis virágosság figyelhető meg benne. Ízében már megjelennek az érett trópusi gyümölcsök is, maracuja és kókusz, emellett a hordó vaníliás, fahéjas, szegfűszeges, fehérborsos karakterrel integrálódott. Teste és savai valamivel a közepes felett. A korty közepesen hosszú, a hordó jegyei dominálnak benne. Olajos, telt.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-11

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  2780
 • Ár

  2700 forinttól
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe érett fénylő aranysárga, testessége közepes. Illatjegyei érett egres és toffee, némi vajasság kíséri. Ízérzete krémes, telt, hosszú lecsengés és kellemes füstösség.

Érlelési információk

Négy év 500 literes M+ pörkölésű tölgyfahordó. Palackozás időpontja: 2012.02.23.

Pinceidő

2 év

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!