A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
X Y

Demeter Pincészet X Y 2007

Véleményünk szerint

A bor erőteljes, sűrű illatában aszalt áfonyát, majd szedret, karamellt fedezünk fel. Gazdag tétel: ahogy a pohárba szagolunk, időről-időre újabb gyümölcsökre emlékeztető jegyek tűnnek fel. A közepesen telt kortyot az élénk savak uralják, ezért jön egy aromatikai csavar, és a korábban tapasztalt fekete bogyós gyümölcsök itt inkább pirosra váltanak: ribizlire, cseresznyére emlékeztetnek. Dinamikus korty, lekerekedett tanninérzettel, közepes alkoholtartalommal.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-30

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    6990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    40% cabernet franc
    40% merlot
    20% kékfrankos

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mélybe hajló rubinszínű, közepesen vastag koronával, ami lassan folyik le a pohár falán. Illata erősen gyümölcsös: befőzött cseresznye és meggy találkozik a szilvával, komoly fűszeresség és csokoládés jegyek is előjönnek. Érdekességként a bogáncs jellegzetes illata is megjelenik. A szájban jó savakat, érett, de még kissé szárító hatású tanninokat mutat, alkoholérzete közepes, teste kifejezett, komplexitása jelentős. Ízei a feketecseresznye-befőttől indulnak el, hogy viszonylag gyorsan, némi szilvalekváros papucs ízein keresztül átmenjenek a fűszerességbe: erőteljes fekete és szegfűbors, kakaó, a végén némi pörköltes aromák is felsejlenek. Összetett, hosszú lecsengése csak nagyon lassan tűnik el a szájból. A szilvalekváros töpörtyűs pogácsa egészen kiváló lenne hozzá, de egy vadasként elkészített szarvas is méltó párja lehet neki.

Érlelési információk

Új fahordós erjesztés, majd két év új fahordós érlelés.

Hol vásárolható meg

A pincészetnél

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!