A pincészet borbemutatása
Mélybe hajló rubinszínű, közepesen vastag koronával, ami lassan folyik le a pohár falán. Illata erősen gyümölcsös: befőzött cseresznye és meggy találkozik a szilvával, komoly fűszeresség és csokoládés jegyek is előjönnek. Érdekességként a bogáncs jellegzetes illata is megjelenik. A szájban jó savakat, érett, de még kissé szárító hatású tanninokat mutat, alkoholérzete közepes, teste kifejezett, komplexitása jelentős. Ízei a feketecseresznye-befőttől indulnak el, hogy viszonylag gyorsan, némi szilvalekváros papucs ízein keresztül átmenjenek a fűszerességbe: erőteljes fekete és szegfűbors, kakaó, a végén némi pörköltes aromák is felsejlenek. Összetett, hosszú lecsengése csak nagyon lassan tűnik el a szájból. A szilvalekváros töpörtyűs pogácsa egészen kiváló lenne hozzá, de egy vadasként elkészített szarvas is méltó párja lehet neki.
Érlelési információkÚj fahordós erjesztés, majd két év új fahordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
A pincészetnél
Demeter Pincészet bemutatása
A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.