A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
6 puttonyos Tokaji Aszú

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet 6 puttonyos Tokaji Aszú 2006

Véleményünk szerint

Színe óarany, illatában méz, hárs, dió, krémesség, aszalt mangó és füge, egy mentalevéllel. Tökéletes tisztaság, komplex citrusos-kajszis illatok és aromatika. A kortyban az édes-mézes hársat enyhe citrusosság egészíti ki. Szárított gyógynövények és ásványok. Krémes, kitölti a szájat, hosszú. Remek savak, finom szerkezet, jelentős édesérzet. Igazi nagyágyú, kellően komplex fogást kér. Például libamájhab panna cottát karamellizált aszaltkajszis grillázzsal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-12

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  16900 ft
 • Fajtaösszetétel

  hárslevelű
  furmint
  sárgamuskotály
  zéta

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Talajtípus: vulkáni málladékon kialakult nyirok és barna erdőtalajok. Évjárat: A hideg telet viszonylag korai rügyfakadás követett. A nyári időjárás ideális, sem túl száraznak, sem túl melegnek nem nevezhető. Szeptemberben is folytatódik az enyhe, de inkább száraz idő, így a hónap közepére megfelelő érettséget értek el a szőlők. Október folyamán elindult a lassú töppedés. A hónap közepétől rendkívül gazdag, tökéletesnek mondható aszúszemeket válogattunk. A magas cukorkoncentráció mellett az üde savak garantálják a borok harmonikusságát. Nagyon komplex évjárat.Maradékcukor: 215 g/l

Érlelési információk

Erjesztés: új zempléni tölgyfahordóban (136-228 literes). Érlelés: 40 % új, 60 % 1-2 éves tölgyfahordóban 36 hónapig, majd 36 hónap palackban.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!