A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Szamorodni

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Tokaji Szamorodni 2009

Véleményünk szerint

Magabiztosan fellépő illat, amelyet az tesz kiegyensúlyozottá, ahogy a sárgabarack, a körte és a méz báját kiegészíti a citrusok, valamint a mineralitás adta vitalitás. Az olajos textúra és a maradék cukor körbeveszi a savgerincet; e két komponens önálló karakterként halad egymás mellett. Az ízvilágot a teafüves, herbális jegyek építik fel. A test a közepesnél nagyobb, az alkohol a kompozícióhoz illő, nem lóg ki az összképből. Tartalmas, kerek tétel, amelyet a pikáns fűszeres villanások tesznek izgalmassá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-14

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    10000
  • Ár

    2700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    40% hárslevelű
    40% furmint
    15% zéta
    5% sárga muskotály

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A bor 18 hónapot töltött tölgyfa hordóban, majd egy évet palackban a piacra lépés előtt.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Metro, Tesco

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!