A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Late Harvest - Késői Szüretelésű Cuvée

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Tokaji Late Harvest - Késői Szüretelésű Cuvée 2011

Véleményünk szerint

Halvány aranysárga színű a bor, amelynek határozott fellépésű illatát kitöltik a mézes, virágos, fűszeres jegyek, és ezek rögtön jó benyomást tesznek a kóstolóra. A korty az illatnak megfelelő, üde aromatikát folytatja. A szerkezetnek az élénk savak adnak irányt, amelyek meghatározónak bizonyulnak a maradékcukor-tartalom mellett, és élettelivé teszik a kompozíciót. A sárga húsú gyümölcsöket, citrusokat idéző jegyek hosszan időznek a szánkban még az után is, hogy lenyeltük a bort.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-03

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  15700
 • Ár

  2600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  40% hárslevelű
  40% furmint
  10% zéta
  5% kövérszőlő
  5% sárga msukotály

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Késői szüretelésű bor esetében azokat a fürtöket válogatjuk külön, melyek egyaránt tartalmaznak ép egészséges, valamint botritiszes szemeket (melyek aránya legalább 50%, a potenciális alkohol pedig 19% feletti). Évjárat: a meleg nyár folyamán gyorsan érett a szőlő, azonban a száraz ősz nem kedvezett a Botrytis nagyarányú kialakulásának. Az aszúsodásnak leginkább kitett területekről sikerül édes borokhoz szőlőt válogatni. Elegáns, vaníliás-virágos illatok és ízek jellemzik az évjárat késői szüretelésű borait.  104 g/l maradék cukor.

Érlelési információk

A bor hat hónapot töltött tölgyfahordóban. 2012. augusztusában palackozták.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Oremus Vinotéka

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!