A pincészet borbemutatása
Késői szüretelésű bor esetében azokat a fürtöket válogatjuk külön, melyek egyaránt tartalmaznak ép egészséges, valamint botritiszes szemeket (melyek aránya legalább 50%, a potenciális alkohol pedig 19% feletti). Évjárat: a meleg nyár folyamán gyorsan érett a szőlő, azonban a száraz ősz nem kedvezett a Botrytis nagyarányú kialakulásának. Az aszúsodásnak leginkább kitett területekről sikerül édes borokhoz szőlőt válogatni. Elegáns, vaníliás-virágos illatok és ízek jellemzik az évjárat késői szüretelésű borait. 104 g/l maradék cukor.
Érlelési információkA bor hat hónapot töltött tölgyfahordóban. 2012. augusztusában palackozták. |
Pinceidő5 év |
Hol vásárolható meg
Oremus Vinotéka
Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.