A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Abasári Olaszrizling

Molnár és Fiai Pincészet Abasári Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színű borban zöldes villanások is látszanak. A visszafogott illat barackhéjra, virágporra, citrusokra emlékeztet. Kóstoláskor érezzük, hogy a könnyed testtel egyenrangú félnek bizonyulnak a savak. A korty kerekségét az édes tónusú aromatika mellett esetleg néhány gramm maradék cukor támogatja. Kellemes, élénk kompozíció sok sárga húsú gyümölccsel és a lecsengésben citrusos, zöld almás zamatokkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Elegancia, simaság, könnyedség és csiszoltság, ez az igazi pannóniai - olasznak mondott - magyar rizling sajátja. Az első pohár után az ember máris kívánja a következőt! Könnyű nyári ételekhez, salátafélékhez, fehér szárnyasokhoz, roston sült, vagy párolt fehér halakhoz ideális kísérő.

Érlelési információk

tartályos feldolgozás és érlelés. 2014. január 27-én palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Brothers Bt. Szeged Budapesti út 4., GDL Trade Kft. Gödöllő, Kossuth út 37 ¼, Borellátó Budapest, Erzsébet körút 32., Szépvölgyi út, Corvinum Zrt. Budapest, Hős út 2/A, Borlabor Étterem Budapest, Veres Pálné út 7.

Molnár és Fiai Pincészet bemutatása

A Molnár és Fiai Pincészet egy családi vállalkozás, amely generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Jelenleg 30 hektáron többnyire fehér szőlő fajtákat termelünk: olaszrizling, muscat ottonel, Irsai Olivér, leányka, zöld veltelini, rizlingszilváni, szürkebarát, sauvignon blanc és cabernet franc. Vállalkozásunk jelentős integrátori szerepet tölt be, hiszen évi 2000-2500 tonna szőlőt vásárol, melyet szőlőként, mustként, és borként értékesít. A Mátrai borrégió meghatározó cégévé váltunk, akihez még a konkurens cégek is gyakran fordulnak szakmai tanácsért. Boraink hazai, és nemzetközi borversenyeken is szép eredményeket érnek el, büszkeségünk az Abasári Olaszrizling, és a Rizlingszilváni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!