A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Irsai Olivér

Molnár és Fiai Pincészet Mátrai Irsai Olivér 2013

Véleményünk szerint

A pohárból friss tónusú, virágokra, citrusokra és sárga húsú gyümölcsökre emlékeztető illat száll fel. A kortyot az élénk savérzet vezeti, és ez a szerkezeti elem alakítja az ízvilágot is, kiemelve a citrusos, zöld fűszeres, vegetális asszociációkat. A karcsú test mellett alacsony alkoholtartalom áll rendelkezésre. Könnyedsége, üdesége folytán kifejezetten jó ebédbor, lendületet ad a délutánhoz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Irsai Olivér

A pincészet borbemutatása

Visszafogott, finom virágos illattal indít, ízében megjelennek a fajtára oly jellemző finom illatos fűszerek, mellettük egy kis viola. Friss gyümölcsökkel készült nyári illatos saláták, szárnyasételek kísérője, de kitűnő társa lehet egy jó beszélgetésnek a forró nyári napokon a lugasban, kivált hölgyek számára, jól behűtve!

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2013. november 21-én palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Brothers Bt. Szeged, Budapesti út 4., GDL Trade Kft. Gödöllő, Kossuth út 37 ¼, Borellátó Budapest, Erzsébet körút 32., Szépvölgyi út, Corvinum Zrt. Budapest, Hős út 2/A

Molnár és Fiai Pincészet bemutatása

A Molnár és Fiai Pincészet egy családi vállalkozás, amely generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Jelenleg 30 hektáron többnyire fehér szőlő fajtákat termelünk: olaszrizling, muscat ottonel, Irsai Olivér, leányka, zöld veltelini, rizlingszilváni, szürkebarát, sauvignon blanc és cabernet franc. Vállalkozásunk jelentős integrátori szerepet tölt be, hiszen évi 2000-2500 tonna szőlőt vásárol, melyet szőlőként, mustként, és borként értékesít. A Mátrai borrégió meghatározó cégévé váltunk, akihez még a konkurens cégek is gyakran fordulnak szakmai tanácsért. Boraink hazai, és nemzetközi borversenyeken is szép eredményeket érnek el, büszkeségünk az Abasári Olaszrizling, és a Rizlingszilváni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!