A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Muscat Ottonel

Molnár és Fiai Pincészet Mátrai Muscat Ottonel 2013

Véleményünk szerint

Kitölti a poharat a bor könnyed, virágos, parfümös illatvilága. A kortyban a maradékcukor-tartalom mellett közepes savérzet áll rendelkezésre, így inkább az előbbi szerkezeti elemből adódó kerekség a meghatározó. Az ízvilágot a virágos, gyümölcsös ízek építik fel, amelyek az alacsony súlycsoportba sorolható testtel és alkoholtartalommal egy laza, délutáni bort adnak ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-20

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

A pincészet borbemutatása

A fajtára jellemző lágy, üde, nagyon illatos, zamatos, gazdag bor, melyet félédes jellege tesz kerekké.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014. január 27-én palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Brothers Bt. Szeged, Budapesti út 4., GDL Trade Kft. Gödöllő, Kossuth út 37 ¼, Borellátó Budapest, Erzsébet körút 32., Szépvölgyi út, Corvinum Zrt. Budapest, Hős út 2/A

Molnár és Fiai Pincészet bemutatása

A Molnár és Fiai Pincészet egy családi vállalkozás, amely generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Jelenleg 30 hektáron többnyire fehér szőlő fajtákat termelünk: olaszrizling, muscat ottonel, Irsai Olivér, leányka, zöld veltelini, rizlingszilváni, szürkebarát, sauvignon blanc és cabernet franc. Vállalkozásunk jelentős integrátori szerepet tölt be, hiszen évi 2000-2500 tonna szőlőt vásárol, melyet szőlőként, mustként, és borként értékesít. A Mátrai borrégió meghatározó cégévé váltunk, akihez még a konkurens cégek is gyakran fordulnak szakmai tanácsért. Boraink hazai, és nemzetközi borversenyeken is szép eredményeket érnek el, büszkeségünk az Abasári Olaszrizling, és a Rizlingszilváni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!