A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Altanus (vörös)

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Altanus (vörös) 2006

Véleményünk szerint

Az illatban erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Kóstoláskor érezzük, jóban vannak egymással a bor alkotóelemei: teste, élénkebb savai, valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze. Ízében ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése étcsokoládés. Sokoldalú vörösbor, ételpárosítás szempontjából viszonylag széles szortimentből választhatunk, az enyhén füstölt sajtoktól, a lasagne-n át, elmehetünk egészen pörköltekig. Vacsora után pedig kapcsoljunk egy kis esti krimire.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    8000
  • Ár

    3300 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% cabernet franc
    10% pinot noir
    20% cabernet sauvignon
    20% merlot

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés 12 hónapon át

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Cora, Match

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!