A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bács Hegy Olasz Rizling

Borbély Családi Pincészet Bács Hegy Olasz Rizling 2013

Véleményünk szerint

A bor szalmasárga színében zöldes reflexeket fedezünk fel. A visszafogott intenzitású illat üde, citrusos, fehér húsú barackos jegyeket vonultat fel. Kóstoláskor azt érezzük, hogy a könnyed testre, alacsony alkoholtartalomra épülő kompozíciót a krémes, vajas tónusú textúra uralja. Az ízvilág toastos, pörkölési jegyei mindezt támogatják, és kitartanak a hosszú lecsengésben is. A savak mennyisége közepes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bács-hegy a Csobánc mellett húzódó déli fekvésű vulkáni fennsík. Az itt szüretelt bort a hagyományokhoz ragaszkodva 2000 literes tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazaltalapú, agyagos talajnak köszönhetően nagy komplexitású, keserű mandulára emlékeztető utóízű és magas magnéziumtartalmú kiváló bor.

Érlelési információk

A bor hat hónapig kétezer literes tölgyfa hordóban erjedt és érlelődött. A palackozás után hat hónapot pihent még a forgalmazás előtt a pincében. 2014 májusában palackozták.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!