A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bácsi dűlő Badacsonyi Olasz rizling

Borbély Családi Pincészet Bácsi dűlő Badacsonyi Olasz rizling 2010

Véleményünk szerint

A sok elemből álló illatkép közepes intenzitással tölti ki a poharat; találunk benne citrusokat, virágokat, körtét, ásványosságot, gyömbért. A korty élénk savainál, markáns mineralitásánál és grépfrútra, gyógynövényekre emlékeztető ízeinél fogva karakteres, ezek mellett a karcsúbb test és a vajasság háttérbe szorul. Készítsünk hozzá erdélyi rakott káposztát vagy almával sült malacot!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1600
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bácsi-dűlő egy déli fekvésű vulkáni fennsík, melyen egy '70-es években telepített olaszrizling-ültetvényről válogatjuk a szőlő legszebb, legérettebb termését ezen tételhez, melyet részben új tölgyfa hordóban erjesztettünk, és az érlelés alatt finomseprős felkeveréssel és almasavbontással növeltük harmóniáját.

Érlelési információk

A bor fele hat hónapon keresztül új tölgyfa hordóban, másik fele hat hónapon keresztül tartályban érett. A piacra kerülés előtt három hónap palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

most fogyasztástól - több évig fejlődő potenciál

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Szent István Borszaküzlet, Aranyszarvas étterem

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!